Gemeentebestuur viert Koninklijke titel voor fotoclub Dika en volleybalclub Patria

Vertegenwoordigers van Dika en Patria samen met het schepencollege.

KAPELLEN – Met enige fierheid ontving het schepencollege van Kapellen Diaclub Kapellen en volleybalclub Patria. Beide verenigingen bestaan officieel 50 jaar en ontvingen enkele weken geleden in het Antwerpse provinciehuis een koninklijke oorkonde.

Dika en Patria mogen zich voortaan een koninklijke vereniging noemen. Bij de ontvangst in het gemeentehuis grasduinde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) in het verleden van beide verenigingen. Diaclub Kapellen wil een ontmoetingsplaats en een forum zijn voor alle fotografen. Vandaag legt de vereniging de nadruk op het digitale werk en op het geprojecteerde beeld. “Dika (Digitaal Kapellen) is het geheugen van onze gemeente na Frans Hoelen (1870-1904)”, zei Van Mechelen. De Kapellenaar Hoelen maakte een eeuw geleden meer dan 8.000 foto’s van dorpsgezichten.
www.dikafotografie.be

Schepen Luc Janssens overhandigt Dika voorzitter Walter Vermylen het koninklijke ereteken.

Patria kent Van Mechelen nog uit zijn kindertijd. Sportieve Kapellenaren kunnen al sinds 1971 terecht bij de volleybalclub. Hoewel Patria een gevestigde naam is in de streek, heeft de vereniging het niet altijd gemakkelijk gehad. De glorietijd met namen zoals Alex Roelands, Bruno Beckx, Marc Van Tilborgh en Noël en Wim Dhayre, behoort tot het verleden. Een groep oud-scoutsleden van de 51ste Kapellen met huidig voorzitter Litse Smet bracht redding. “Wij tellen nu 15 leden, maar het mogen er meer zijn”, zei Jordi Van Rossem, even vervangend voorzitter.
litsesmet@hotmail.com
(mw)

Schepen Koen Helsen overhandigt het ereteken aan Jori Van Rossem van Patria.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *