Gemeentebesturen en district verrassen Fons Peeters op zijn laatste week als marktkramer

Een delegatie van het schepencollege van Kapellen was op de laatste werkdag van Fons present. Links de schepenen  An Stokmans en Luc Janssens (familie van Fons Peeters), burgemeester Dirk Van Mechelen mer Fons Peeters en schepen Luc Devriese.  

BRASSCHAAT/EKEREN/KAPELLEN – Fons Peeters viel deze week van de ene verrassing in de andere. Als marktkramer nam hij na 70 jaar  afscheid van de markt in Brasschaat, Ekeren en Kapellen. Fons had helemaal niet verwacht dat hij officieel zou worden uitgewuifd. Na het verschijnen van zijn afscheid op de website van ’t Polderke werd hij overstelpt door felicitaties.

Maandag kwam in Brasschaat schepen Carla Pantens Fons aan zijn groentekraam verrassen. D
districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Micke De Maere waren woensdag in Ekeren present. Naast een bloemenruiker ontving Fons nog een ereplakket voor 50 jaar ondernemer. Fons staat wel al van zijn 14 jaar op de markt. Studeren was in die tijd niet aan de orde. Fons nam de fakkel van zijn vader officieel over op 1 januari 1976.
Donderdag tenslotte in Kapellen kwam een ruime afvaardiging van het schepencollege Fons bedanken. Fons heeft een speciale band met Kapellen. Hij steunt het project Buitengewoon. Buitengewoon is een bistro die mede wordt uitgebaat door mensen met een mentale beperking. Zij verwachten elke donderdag tijdens de marktdag bezoekers in de cafetaria van de Lux. Na het sluiten van de markt is Fons daar te vinden.   

In Ekeren kwamen districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Mick de Maere, Fons Peeters feliciteren.

In Brasschaat kwam schepen Carla Pantens Fons uitwuiven.

Rust
Op de vraag of Fons de markt gaat missen antwoordde hij ja en neen. “Ik ben graag onder de mensen, ik ga ze zeker missen. Maar mijn leeftijd begint te spelen. ’t Wordt tijd voor wat rust.” Helemaal stoppen doet Fons niet. Zijn zaak aan de Leugenberg 88 blijft draaien, in de week enkel na de namiddag, op zaterdag een hele dag. Heel wat klanten beloven hem daar op te zoeken. (mw)   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *