CD&V Kalmthout presenteert volledige lijst  

KALMTHOUT – Met het boekje ‘Thuis in Kalmthout’ lanceert de lokale CD&V-afdeling de 25 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het is een mix van ervaren en nieuwe kandidaten, met opvallend veel jongeren op de lijst. 

Burgemeester Lukas Jacobs trekt de lokale CD&V-lijst. “Ik stel me opnieuw 100% ten dienste van Kalmthout. We zijn er in geslaagd om een sterke ploeg samen te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De 12 vrouwen en 13 mannen zijn mooi verdeeld over de verschillende wijken in Kalmthout.”  

Silke Lathouwers, schepen, advocate en jonge moeder, staat op de tweede plaats. Met de schepenen Maarten De Bock uit Heide op plaats 3, lijstduwer Jef Van den Bergh en Jan Oerlemans uit Nieuwmoer (plaats 5) kiest CD&V voor de nodige bestuurservaring op de lijst.  

Jonge garde

Rune Suykerbuyk (20) is de jongste kandidate op de lijst en prijkt als nieuwkomer op plaats 4. Rune kent een sterk engagement voor Kalmthout, o.a. via de jeugdraad en de Speelpleinen. “Via mijn ervaring in het jeugdwerk, wil ik graag een klankbord zijn voor de jeugd”, aldus Rune.  

Vanuit Nieuwmoer staat huidig gemeenteraadslid Cindy De Roeve (plaats 7)  op de lijst.  “Zorg en gezondheid liggen mij nauw aan het hart. Als apotheker ben ik er dagelijks met bezig”, aldus Cindy. Achterbroek wordt mee vertegenwoordigd door nieuwkomer Lander Van Gestel op plaats 6. “Als pluimveehouder wil ik mensen verbinden met landbouw en natuur om zo het landelijke karakter  van Kalmthout te behouden’, vertelt Lander.  

Everd Selleslags (24 – Dorp), Chelsea Zvanut (22 – Centrum), Wilson Bunneghem (22 – Heide) en Kimberly Meesters (24 – Achterbroek) zorgen voor een stevige brok jong talent  op de CD&V-lijst. Deze 4 nieuwe kandidaten staan op plaatsen 8 tot en met 11 en zijn als jonge Kalmthoutenaren enthousiast om mee het beleid vorm te geven in hun gemeente. 

“Thema’s als betaalbaar wonen, speelruimte, mentaal welzijn, steun aan jeugdverenigingen en verkeersveiligheid staan bij ons hoog op de agenda”, aldus de jonge ploeg.

Ervaring en nieuwkomers

De huidige gemeenteraadsleden Didier Van Aert (plaats 12), Wies Peeters (lijstduwer 1ste kolom), afdelingsvoorzitter Jorgo Van Ginneken (lijsttrekker 2de kolom) en Clarisse De Rydt (plaats 24, medelijstduwer) willen graag hun mandaat verlengen en zijn opnieuw kandidaat.  “Een gezond financieel beleid, steun voor sociale projecten, groene buurten en een sterk ouderenbeleid zijn enkele van onze prioriteiten”, aldus de raadsleden. Clarisse De Rydt is nieuwkomer bij CD&V. Zij was voorheen schepen voor N-VA in Kalmthout en zetelde deze bestuursperiode als onafhankelijk gemeenteraadslid.

Ander opvallende nieuwkomers zijn landbouwster en jonge moeder Lies Bernaerts (plaats 15), zelfstandig tuinman  Kris Francken (plaats 16), Veerle De Jonge, voormalig uitbaatster van bistro Monida in Heide (plaats 17), jonge vader Jens Aerts (plaats 18),  Sagitta Govers die de kinderopvang uitbaat in Nieuwmoer (plaats 21) en geëngageerd sportliefhebber Luc Wuyts (plaats 22).  

Met Agnes Havran (plaats 19), Gert De Ridder (plaats 20) en Anita Deckers (plaats 23) op de lijst kiest men bovendien voor enkele vertrouwde CD&V-gezichten in Kalmthout met een sterk engagement in de gemeente.

Al deze kandidaten hebben allemaal een groot hart voor Kalmthout en presenteren zich als een positief team die  mee richting willen geven aan de toekomst van Kalmthout, als mooie, veilig en gezellige gemeente.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *