Gemeente Stabroek zoekt vrijwilligers


Het Lokaal bestuur Stabroek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het project huistaakbegeleiding mee willen ondersteunen.
Onderwijs is vanzelfsprekend belangrijk om kinderen betere toekomstkansen te bieden. Ondanks de grote inspanningen die ouders en scholen leveren, zijn er toch kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij het schoolsysteem. Veel oorzaken kunnen aan de basis liggen: thuis een andere taal spreken, problemen binnen het gezin, trager zijn in het opnemen van de leerstof, …
Om alle kinderen gelijke slaagkansen te geven wil het OCMW Stabroek i.s.m. de lagere scholen, laagdrempelige huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen aanbieden.
Om dit project te doen slagen gaan we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die 1 uurtje per week de leerlingen (en ouders) thuis zullen begeleiden bij het maken van de huistaken. Het gaat hier niet om het geven van bijles, maar om het aanreiken van methodieken en het creëren van structuur en een klimaat waardoor de leerlingen (en ouders) in de toekomst zelfstandig verder kunnen met maken van huiswerk.
Momenteel bestaat de groep van vrijwillige huistaakbegeleiders uit een zeer enthousiaste en gedreven team begeleiders. De aanvragen tot begeleiding blijven echter stijgen. Wil je graag deel uitmaken van dit bijzondere team?
De vrijwilligers zullen voorzien worden van een korte opleiding waar binnen handige methodieken worden aangereikt er worden intervisie momenten voorzien. Daarnaast worden zij nauw opgevolgd en begeleid door de projectcoördinator van het OCMW.
Wilt u graag uw steentje bijdragen of heeft u nog vragen rond het project? Aarzel dan niet om de projectcoördinator te contacteren.

Sneeuwruimers
Meneertje winter staat voor de deur. Soms kan hier sneeuwval mee gepaard gaan. Ongeacht sneeuw mooie winterse taferelen kan opleveren, kan het ook voor ellende zorgen. Wanneer er sneeuwval in het land is zal de gemeente ingezet worden voor het strooien en scheppen van sneeuw.
Naast de inspanning van het gemeentepersoneel willen we zeker vragen dat iedereen voor zijn eigen deur, de stoep sneeuwvrij kan maken zodat buren en voorbijgangers zonder ongelukken op hun bestemming geraken.
We merken dat het niet voor iedere burger evident is om sneeuw te ruimen. Daarom zijn we op zoek naar burgers die mee de stoep van zijn buur, straat, wijk wil proper maken na de sneeuwval.
We zoeken per wijk enkele mensen die mee de vrijwillige sneeuwruimers equipe willen versterken. We vragen hen om mee na te denken hoe we dit het beste kunnen organiseren alsook dat ze de voetpaden sneeuwvrij maken. Als dank voor jouw engagement en inzet als sneeuwruimer zal je vanuit het bestuur een sneeuwschop ontvangen.
We gaan voor een veilig Stabroek, zelfs tijdens het mooie winterse sneeuwspektakel.
OCMW Stabroek: Heidi Vierbergen -Projectcoördinator Sociale dienst – heidi.vierbergen@ocmwstabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *