Gemeente Stabroek klinkt op het nieuwe jaar

V.l.n.r. algemeen directeur Sandra Denis, schepenen Veerle Nonneman en Sarah Demartelaere, burgemeester Rik Frans, schepenen Ludo Reyntjens, Herman Jongenelen en Liesbeth Bardyn

Enkele honderden inwoners van Stabroek kwamen zondag 15 januari naar zaal Moorland achter het gemeentehuis om te drinken op het nieuwe jaar. De gemeente trakteerde met poffertjes, frietjes en soep met de nodige warme of koude drankjes. De ganse ploeg stond bij het binnenkomen present om iedereen te verwelkomen.

Burgemeester Rik Frans begon in zijn toespraak met te melden dat het de bedoeling is om in de toekomst de receptie afwisselend in Stabroek, Hoevenen en Putte te laten doorgaan. Hij meldde dat er in 2022 een aangroei was van 87 inwoners en we nu met 18872 Stabroekenaren zijn. Vijf jaar geleden waren dat er 350 minder. Stabroek blijft dus groeien. In Hoevenen wordt er verder gewerkt aan de realisatie van dienstencentrum Schoem waarin onder meer het nieuwe seniorenlokaal, bibliotheek, sociale kruidenier, crèche, … zal gehuisvest worden. Men zal blijven investeren om ledverlichting te voorzien bij de openbare verlichting. De structurele vernieuwing van de voetpaden wordt verder gezet en de Parijse Weg en Abtsdreef  zullen aangepakt worden om ze veiliger te maken voor de fietsers. De kleuterschool en gymhal ‘De Rekke’ zijn opgeleverd en aan de buitenaanleg wordt naarstig verder gewerkt. De verdere binneninrichting van de gymhal met turntoestellen zal in het voorjaar gebeuren. Er komt een geboortebos in Hoevenen en het buitenschrijnwerk van het Ravenhof is gepland om uit te voeren. Ook de nieuwe parking aan het Ravenhof zal aangelegd worden. 

“Als ik voor 2023 nog één boodschap mag meegeven dan is het opnieuw kiezen voor een warmere samenleving waar roddel en achterklap geen plaats kent. 2023 wordt het jaar van verbinding: samen leven, samen werken, samen … is verbindend! Probeer steeds voldoende te relativeren en neem daarvoor je tijd.”, aldus burgemeester Rik Frans. Met deze boodschap in het achterhoofd kon er geklonken worden op het nieuwe jaar.   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *