Gemeente Kapellen moedigt zijn Olympiërs aan.

web-Kapellen-Renee-Eykens-banners
Vandaag, vrijdag 5 augustus,  starten de Olympische Spelen in Rio. De gemeente Kapellen levert voor Team Belgium maar liefst 2 topsporter:  zwemmer Dieter Dekoninck en atlete Renée Eykens. Om hen aan te moedigen hangen er gedurende de spelen aan het gemeentelijk zwembad en aan de atletiekpiste opvallende aanmoediging onder de vorm van banners. “Wij zijn één van de weinige gemeenten die twee topsporters, in verschillende disciplines, mag sturen. De moeten de bevolking sensibiliseren om achter onze atleten te staan” zegt sportschepen Koen Helsen (Open Vld).
Zwemmer Dieter Dekoninck is al in Rio en donderdag vertrok loopster Renée Eykens. Voor haar vertrek vond ze nog even tijd om banners met daarop “3,2,1…..Go Renée” te onthullen. “Het is een vrij lang seizoen geweest maar ik kijk er naar uit. Goed presteren is de opdracht maar tegelijkertijd kan ik ook heel wat ervaring opdoen” zegt Renée. Schrik voor de verplaatsing of plaatselijke temperaturen heeft ze niet. “Met drie tussenlandingen zullen we lang onderweg zijn maar het geeft gelegenheid om andere atleten beter te leren kennen. Volgens mijn info is het de komende dagen in Rio zonnig weer met temperaturen tussen de 25 en 28 graden. Dat is dus best haalbaar om er inspanningen te doen”. Renée komt voor de eerste in actie op woensdag 18 augustus om 15.55u Belgische tijd tijdens de kwalificaties voor de 800 meter. Indien ze zich kan plaatsen voor de halve finale wordt die gelopen op vrijdag 19 augustus om 2.15u Belgische tijd. Haar inspanningen zijn rechtstreeks te volgen op TV. De gemeente Kapellen is trots op zijn atleten. “Hun deelname konden we niet onopgemerkt laten” zegt sportschepen Koen Helsen. “Bovendien is Renée, met haar 21, de jongste Belgische deelnemer in het atletiek en daar mogen we gerust trots op zijn”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder