Gemeente Kalmthout dooft de lichten

Met ‘Earth Hour’ doet het World Wildlife Fund (WWF) een wereldwijde oproep om op zaterdag 23 maart tussen 20u30 en 21u30 gedurende één uur zoveel mogelijk lichten te doven. Met deze actie wil het WWF de aandacht vestigen op de wereldwijde klimaatsverandering. En tevens het signaal geven dat we wel degelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering als we zuinig met energie omgaan.
Ook de gemeente Kalmthout neemt deel aan deze actie en dooft de klemtoon- en monumentverlichting tijdens het weekend van 23 maart. Hiermee geeft het gemeentebestuur aan dat het wel degelijk werk maakt van energiebesparing en het terugdringen van lichthinder. En het bestuur vraagt ook aan haar inwoners om deel te nemen aan ‘Earth Hour’. Dit is een oproep aan zowel horecazaken, handelaars, bedrijven als gezinnen. Wil je ook laten zien dat je om de toekomst en het klimaat geeft? Volg dan het voorbeeld van de gemeente en doof op de avond van 23 maart een uurtje de lichten, zowel binnen- als buitenshuis.
Wens je in 2013 nog verder te gaan dan het symbolische uitschakelen van de lichten? Start dan met een aantal eenvoudige maatregelen waarmee je energie kunt besparen:
• Zet je verwarming een graad lager
• Kies voor groene energie
• Vervang je oude lampen door spaarlampen
• Eet een maaltijd met een lage impact
• Laat af en toe de auto thuis en ga op een andere manier naar het werk
Info: 03 620 22 64, duurzaamheid@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.