Gemeente investeert volop in jeugdinfrastructuur

De gemeente Brasschaat maakt 12.000 euro vrij voor de renovatie van twee jeugdlokalen. De investeringen in het jeugdhuis zijn aan de gang. “De gemeente investeert volop in jeugdinfrastructuur” aldus schepen Niels de Kort (CD&V).
De gemeente verleent een investeringstoelagen aan jeugdverenigingen voor de bouw of verbouwing van hun infrastructuur. De toelage bedraagt 75 % van de bewezen kosten, met een maximumtoelage van 7.500,00 euro per dossier.
“Voor 2016 hebben twee verenigingen een aanvraag ingediend. Chiro Bethanie krijgt de maximale toelage van 7500 euro. De budgetten worden gebruikt voor de renovatie van deuren, vensters, verwarming, verlichting en een nieuwe spoelbak. De scouts van Maria-ter-Heide, Don Bosco, krijgt een toelage van 4500 euro voor de vernieuwing van de verwarming” zegt schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V).
De renovatie van jeugdhuis Hobnob zit op schema. Deze zomer werd het dak gerenoveerd en in het najaar zullen de werken voor een betere acclimatisatie starten. Er zal een ventilatiegroep worden geïnstalleerd. De ventilatiegroep blaast verse lucht van buiten in het gebouw en zorgt voor de afvoer van bedorven lucht. De gebruiksuren van het jeugdhuis zijn vooral tijdens avond en nachturen waarbij de buitenlucht reeds gedeeltelijk of volledig afgekoeld is.
“We investeren dit jaar 75.000 EUR extra in het jeugdhuis. Daarnaast blijven we onze investeringen in de jeugdlokalen verderzetten. Dit jaar voor een bedrag van 12.000 euro. De gemeente investeert dus volop in jeugdinfrastructuur. Als schepen van jeugd blijf ik mij maximaal inzetten voor voldoende ruimte voor de Brasschaatse jeugd” zegt Niels de Kort (CD&V).
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder