Gemeente Essen wil collectief geheugen digitaliseren

Laat je oude dia’s inscannen !
Het digitale tijdperk heeft het gebruik van heerlijke ouderwetse dia’s volledig teruggedrongen. De gezellige dia-avonden zijn nu echt wel verleden tijd. Het gemeentebestuur van Essen wil deze schat aan beeldmateriaal echter niet teloor laten gaan. Nog tot 11 september kan iedereen zijn oude dia’s over het dorps- en verenigingsleven in Essen laten inscannen.
Het digitaliseren van dia’s biedt tal van voordelen. Dierbare herinneringen worden weer toegankelijk, kopieerbaar en bewerkbaar. Bovendien stopt ook de veroudering van het beeldmateriaal.
De ploeg van het online data-archief Essen in Beeld geeft de inwoners van Essen de mogelijkheid dia’s in te scannen. Vanaf maandag 1 augustus kan je de beelden van weleer binnenbrengen op de cultuurdienst. We bekijken het heel breed, enkel die typische familiekiekjes kunnen we niet gebruiken. Uiteraard bezorgen wij je naderhand de dia’s terug.
Na het inscannen plaatsen we de digitale bestanden op je usb-stick (niet vergeten mee te nemen). Wie niet over een draagbaar medium beschikt, kan zijn digitale plaatjes meekrijgen op een cd’tje. Tevens worden de beelden op de website   www.esseninbeeld.be geplaatst.
Op zondag 11 september, tijdens Open Monumentendag, kan je de gedigitaliseerde dia’s afhalen. Trefpunt is GC de Oude Pastorij. Die dag zijn de scanapparaten nog beschikbaar. Om lange wachttijden te vermijden, is het wel aan te raden de dia’s al in de loop van augustus bij de cultuurdienst binnen te brengen.
Meer informatie:    Cultuurdienst, gemeentehuis Essen,   cultuur@essen.be, 03 670 01 41

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *