Gemeente Essen stapt over op Europees rijbewijs


Eerste rijbewijs in bankkaartformaat voor schepen Brigitte Quick
Het gemeentebestuur van Essen reikte afgelopen week – als een van de voortrekkers in de provincie Antwerpen – haar allereerste exemplaar van het nieuwe Europees rijbewijs uit.  De eer ging naar schepen Brigitte Quick.
Binnen Europa circuleren er op dit moment 110 verschillende rijbewijsmodellen. Het uniforme Europese bankkaartmodel moet daar verandering in brengen. Vorig jaar in juli startte België met de invoering van de nieuwe rijbewijzen. Zeventien pilootgemeenten beten de spits af. In de provincie Antwerpen was enkel Puurs geselecteerd. Nu maakt het bankkaartmodel ook stilaan zijn intrede in onze regio.
Handig formaat
“Het nieuwe rijbewijs is een opmerkelijke verbetering. Het formaat is superhandig. Je kan het kaartje gewoon tussen je bankkaarten steken”, zegt een enthousiaste Brigitte Quick. Als schepen bevoegd voor Burgerzaken, mocht ze het eerste Essense exemplaar in ontvangst nemen. “De omruiling van je oude rijbewijs verloopt heel praktisch. Je moet niet eens een pasfoto meenemen naar het loket. Die wordt, samen met de andere persoonlijke gegevens, gewoon opgeladen vanuit je elektronische identiteitskaart.”

Binnenkort ook online
Het nieuwe rijbewijs is maar tien jaar geldig en wordt tegelijk met de identiteitskaart vervangen. Het bankkaartformaat bevat een aantal beveiligingskenmerken die vervalsing tegengaan. In de toekomst zullen inwoners ook online een rijbewijs kunnen aanvragen, via het e-loket van de gemeente. “Mijn nieuwe rijbewijs is niet alleen veilig en gebruiksvriendelijk, ik hoef nu ook niet langer met die pasfoto uit 1983 rond te rijden”, besluit Brigitte Quick met een kwinkslag.
Meer informatie: Dienst Burgerzaken, 03 670 01 39 – burgerzaken@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *