200 Deelnemers op "Avondje funatletiek" in Kapellen


Na het succes van de eerste editie in 2010, was het op vrijdag 29 april 2011 opnieuw verzamelen geblazen voor “… een avondje Funatletiek”. Voor deze organisatie van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE), in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen, kwamen op de atletiekpiste in het gemeentepark meer dan 200 leerlingen uit de lagere scholen opdagen voor een speelse kennismaking met de atletieksport.
Aan de deelnemende leerlingen uit de lagere scholen werden verschillende atletiekdisciplines aangeboden. Zo stonden 7 uitdagingen op het programma : een sprintnummer, twee werpnummers, een hindernissenparcours, een kikkersprong, een shuttlerun en precisieverspringen. Tijdens deze atletiekinstuif stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist en de punten werden ook door de ploeg behaald.

De ploegen bestonden maximaal uit 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) per categorie. Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. In totaal namen er 202 leerlingen uit de diverse scholen aan deel. Het ging om in totaal 28 teams, waarvan 11 uit de eerste graad, 10 uit de tweede graad en 7 uit de derde graad.
Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de begeleiders van KAPE, konden de deelnemende teams van Irishof, Basisschool Putte, Maria Immaculata, Klavertje Vier, De Platanen en Sint Vincentschool naar de diverse standen om de proeven gericht op alle atletiekdisciplines te betwisten. Per proef en per ploeg werd een score bijgehouden en de totaalscore bepaalde de eindstand per categorie. Na het afwerken van de diverse proeven, konden de leerlingen nog deelnemen aan een collectief tikspel, begeleid door de medewerkers van de Gemeentelijke Sportdienst.
Na een aangename en droge avond, begonnen de eerste druppels nét voor de prijsuitreiking uit de lucht te vallen. Onder de bomen verscholen mocht schepen van sport Sabine Van Dooren de gouden, zilveren en bronzen medailles van de Gemeentelijke Sportdienst overhandigen aan de 3 ploegen met de hoogste score per categorie. Alle deelnemers kregen tijdens deze prijsuitreiking ook nog een badmintonset als geschenk van de Kapelse atletiekclub én – via de school – een diploma van dit “avondje Funatletiek”.
Meer info is te vinden op de website van KAPE : www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *