Gemeente Essen en Unizo Essen geven startschot van ‘Gerinkel naar de Winkel’ campagne.

Schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers, Kris Van Dorst (gele trui) van Unizo en de zaakvoerders van het nieuwe afhaalrestaurant Dori’s Poké Bowl.

“Mensen zoveel mogelijk met de fiets of te voet doen winkelen”

ESSEN/KALMTHOUT/WUUSTWEZEL – Van 8 april tot en met 30 juni 2023 stimuleren Gemeente Essen en Unizo Essen de Essenaar om hun inkopen met de fiets of te voet te doen. Door stempels te sparen maken ze kans op mooie prijzen.

Schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers en Kris Van Dorst van Unizo geven het startschot van de campagne bij het nieuwe afhaalrestaurant Dori’s Pocké Bowl in de Stationsstraat.

Voor schepen Helmut Jaspers is de fiets een logische keuze. “De fiets is het beste vervoersmiddel om aankopen te doen bij winkels in de buurt. Het is beter voor het milieu, je eigen gezondheid én het bespaart je tijd en geld. Want je moet niet wachten in de file, dure brandstof tanken, of op zoek gaan naar een parkeerplaats”.

Met de Gerinkel naar de Winkel campagne willen Gemeente Essen en Unizo Essen inzetten op de leefbaarheid van Essen. Unizo Essen ondersteunt deze actie omdat lokaal winkelen zuurstof pompt in onze lokale bedrijven en de sociale contacten doet floreren. Winkelhieren te voet of met de fiets is goed voor iedereen”, vertelt Kris.  

Afvalarm winkelen
De campagne zet extra in op afvalarm winkelen. Schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers legt uit: “We stimuleren Essenaren om eigen verpakkingen mee te nemen naar de winkel. Denk aan een herbruikbare tas, potjes voor charcuterie of zakjes voor groenten of brood.”

Zaken waar mensen met hun eigen verpakking terecht kunnen, herken je aan de affiche. Bij het gebruik van eigen verpakkingsmateriaal, krijgen klanten een extra stempel. In het prijzenpakket zitten trouwens heel wat prijzen om afvalvrij te blijven winkelen na de campagne. 

Ook in Kalmthout en Wuustwezel
De campagne gaat over de gemeentegrenzen heen, want ook in Kalmthout en Wuustwezel kun je stempels sparen. De volle spaarkaart geef je af bij een van de deelnemende handelaars. De lijst met Essense handelaars vind je op www.essen.be/gerinkel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *