Geluid, postbus, bollen en dorpsnaam in districtsraad

De berenpaal staat in Berendrecht en niet in Bezali

In de districtsraad hebben Bertha Dierckx en Marc Maes die in de Kapelstraat wonen nogmaals het probleem van de geluidsoverlast door treinen en door de A-12 opgerakeld. Zij overhandigden de borden waar destijds handtekeningen op werden verzameld en lazen een klachtenbrief voor.
Districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen zei dat het bestuur niet stilzat om bij de haven, de spoorweg, het stadsbestuur en andere overheden de problemen aan te kaarten. Er wordt nog steeds aangedrongen op geluidsschermen maar hier is voorlopig geen geld voor. Bartholomeeussen verwees naar de minister van Financiën die ook door de klagers kan worden aangesproken.

Postbus
Raadslid Van Dieven vroeg waarom de postbus uit de Hoefbladstraat is verdwenen. Vanuit het bestuur werd geantwoord dat deze zo’n 200 m is verplaatst naar de Kromme Weg. Daar is ze beter zichtbaar en bereikbaar.

Tulpenbollen
Raadslid Sempels vroeg wat er met de tulpenbollen gebeurt, eenmaal de tulpendag voorbij. Worden de bollen kapot gefreesd? Kunnen mensen ze uitgraven? Nee antwoordde Bartholomeeussen, ze blijven zitten en zullen de volgende jaren opnieuw bloeien. Specialisten hebben verzekerd dat er bovendien jong plantgoed kan worden gewonnen.

Bezali verboden
Sempels maakte ook bezwaren tegen het gebruik van de naam Bezali om het Polderdistrict aan te duiden. De districtsburgemeester verzekerde dat het bestuur en de secretaris bijna wekelijks diensten, sommige perspublicaties en dergelijke aanschrijven om hen er op te wijzen dat deze naam niet mag worden gebruikt. Het is Berendrecht-Zandvliet-LIllo en daarmee uit.   (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *