Geleide wandeling in het Schoonselhof met Davidsfonds Kapellen-Hoevenen

KAPELLEN/HOEVENEN – Op donderdag 7 september start Davidsfonds afdeling Kapellen -Hoevenen  het nieuwe werkjaar met een bezoek Schoonselhof met gids. 

Het park Schoonselhof, ook wel het Antwerpse Père-Lachaise genoemd, is de stedelijke begraafplaats van Antwerpen. Het is aangelegd als een parkbegraafplaats en geklasseerd als beschermd landschap en monument.

In 1911 kocht de Stad Antwerpen het landgoed (een “hof van plaisancie” van de familie Plantin-Moretus) om er een nieuwe begraafplaats in te richten. In 1936 werd het oude kerkhof Kielpark gesloten en werd een groot aantal monumenten overgebracht naar het Schoonselhof.

Een wandeling in het uitgestrekte park toont een verscheidenheid aan ingerichte parken: een erepark, parken met bloemperken en fraaie monumenten, parken met oude, scheef gezakte bemoste stenen, een militaire begraafplaats, een joodse begraafplaats, een islamitisch park. Met de laatste rustplaats van o.a. Peter Benoît, Hendrik Conscience, Willem Elsschot, Ferre Grignard, Lode Craeybeckx, La Esterella, Julien Schoenaerts, Robbe De Hert, …

Samenkomst op donderdag 7 september 2023,  om 10u00 aan de ingang van het park, hoek Krijgsbaan en Sint Bernardsesteenweg Hoboken. De wandeling duurt ongeveer 2 à 2 ½ uur. U draagt liefst degelijke wandelschoenen. Na de wandeling kan er nog nagepraat worden bij een hapje en/of een drankje in Café Fantom, over de ingang van het Schoonselhof.

Deelnameprijs: € 10 voor Davidsfondsleden, € 13 voor niet-leden. Inschrijven bij Paule Hofer: pmm.hofer@gmail.com of tel.03 664 24 86 (na 18u00). Betalen op rekening BE32 4137 1486 5102 Davidsfonds Kapellen. Uw betaling geldt als inschrijving.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *