Gekende streekzanger overleden


Ronny Zoete, geboren te Veurne op 25 oktober 1951, is op zaterdag 2 december rond 6 uur plots overleden.  Enkele weken daarvoor had hij nog een hartstilstand gehad en moest meer dan een week op de intensive care blijven. Nu was hij terug wat aan de beterhand en terug thuis. Wat niemand had verwacht gebeurde nu toch.
Ronny heeft zowat in alle plaatselijke cafés onder de naam Ronny Rodgers” gezongen en was ook heel bedreven met zijn gitaar. Dat moest allemaal tussendoor gebeuren want hij heeft 35 jaar bij Total Fina gewerkt. In het westerndorp “El Paso” in Wuustwezel heeft hij ook een lange periode opgetreden. Hij had een stem als een klok en kon alle genres zingen.  Veel bekende zangers konden er een puntje aan zuigen. Soms zong hij vier uur aan één stuk door met slechts 2 drankjes om zijn keel te smeren. Ronny woonde al van de begin jaren ’70 in Zandvliet en huwde met Marleentje Hugens. Hij had ook een dochter, Nadia die net als hij een stem had als een nachtegaal. Ze hebben dan ook vaak samen naast elkaar gezongen.
Hij was niet zo maar iemand in de muziekwereld want hij begeleidde o.a. Johan Stolz, Paul Severs,vader Abraham, Bobbejaan Schoepen en vele anderen. Ronny was mijn beste vriend en af en toe mocht ik naast hem een paar liedjes zingen.
We zullen hem nooit meer vergeten en blijven herinneren als een mens van goede wil die voor iedereen paraat stond. (Fransooi)
De afscheidsplechtigheid heeft plaats op donderdag 7 december om 11 uur in aula ’t Zand, Zandweg 1 te Berendrecht, gevolgd door de asverstroooiing op de begraafplaats van Zandvliet. Rouwadres: Familie Zoete – Hugens, p/a uitvaartverzorging P. Groffen, Monnikenhofstraat 89 te 2040 Berendrecht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *