Geen vuurwerk tijdens Kapellen Kermis


Het traditionele vuurwerk tijdens Kapellen Kermis, gepland voor maandag 30 juli, wordt uitgesteld. Die beslissing werd vandaag genomen door het college van burgemeester en schepenen.
Na weken van warmte en droogte en rekening houdende met de hete weersvoorspellingen voor de komende dagen controleerde de Brandweer Zone Rand vanmorgen het grasveld van de atletiekpiste in het gemeentepark en de vegetatie rondom de piste. “Alles is kurkdroog”, stelt kapitein Bruno Weyers. “Een niet-gedoofde vuurpijl en/of grondvuurwerk zou deze vegetatie onmiddellijk doen ontbranden. Daarom geven we een negatief advies voor het afschieten van vuurwerk.” 
Het schepencollege volgde het advies van de brandweer onmiddellijk. Twee weken geleden vaardigde de gouverneur trouwens al een politiebesluit uit waarin ze een kampvuurverbod voor de hele provincie en een rook- en vuurverbod voor natuurgebieden oplegde. In datzelfde besluit raadde ze ook aan om zeer voorzichtig om te springen met vuurwerk. Ook was er veertien dagen geleden al het zonaal advies van de Brandweer Zone Rand. Dat stelde onder meer “alle posten van de Brandweer Zone Rand zullen, zolang het extreem droog blijft, een negatief advies geven omtrent vuurwerk.”
Het is alleszins de bedoeling om het jaarlijks vuurwerk te verplaatsen. Er wordt nog een andere datum gezocht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *