Geel Zwart in de staart van de rangschikking

Het veld op voor wat een wedstrijd was die best niet verloren werd om de aansluiting met de grote hoop niet te verliezen. En zo hadden onze jongens het ook begrepen. Vanaf het begin namen zij het initiatief om te proberen de punten thuis te houden. En dat leverde ook enkele kansen op. Zo kon reeds in de 5e minuut door Gert Van Dorst een voorzet vanop links gegeven worden die door Mattia De Smet slecht op een  haar na gemist werd. En op het kwartier was er een puike redding nodig van de bezoekende keeper om diezelfde Gert van de openingstreffer te houden. Ondertussen kon onze verdediging rustig stand houden, en moest onze keeper Dave Heyman echt geen moeilijke ballen pakken. En dan in de 32e’ viel het eerste doelpunt. Bal onderschept op de middenlijn door Tom Sarra Ribo die met een dieptepass Gert op weg zette naar het doel, alwaar deze de sportdoelman geen kans gaf met een leuk stiftertje. 1/0 voor de thuisploeg, op dat moment zeker verdiend. En net toen iedereen al dacht dat dit ook de ruststand zou worden, mocht Sport nog een hoekschop nemen. Deze werd voor doel getrapt, alwaar de bal ongelukkig tegen de arm van Alex Maher botste, en de scheids besloot om daar een penalty voor te blazen. En hoewel keeper Dave er dit seizoen reeds 3 had op het scorebord. Een koude douche zo net voor rust.
De tweede helft dan. En die begon zoals de eerste. Geel Zwart op zoek naar een voorsprong, maar gestopt, was hij er deze keer aan voor de moeite, en stond er, zonder kansen weg te geven plots 1/ 1 al niet meer met proberen te voetballen, maar met te veel verre ballen en te persoonlijke acties, zodat de bezoekers niet in de problemen kwamen. En dan na 9’ volgde de koude douche. Een verre inworp van Sport werd door Dave van Der Vorst gemist zodat de bal plots in de voeten van een Sport speler viel, dewelke niet twijfelde, en de 1/2 binnenschoot. Geel Zwart alweer in de achtervolging. En net daar zat het dan niet zo goed. Niet meer aan voetballen denken, passen van 5 meter die niet meer lukte, verre ballen die niet aankwamen, het overzicht niet behouden en de vrije man opzoeken, dit alles maakte dat er geen echt gevaar uitging van de thuisploeg. En zo kwam er het ook nog van dat Sport er in de 36’ nog een 3e keer in slaagde om te scoren, en zo de eindstand op 1/3 te brengen. En zo blijft Geel Zwart in de staart van de rangschikking hangen, en is het misschien tijd om te bezinnen, en volgende keer te herpakken. Want het word hoog tijd om dat puntenaantal op te krikken. Misschien volgende week? Dan heet de tegenstander Gooma united, en zij spelen op  den Appel in Brasschaat. Aftrap aldaar om 15u15.

Geel Zwart: Dave Heyman/ Dave Van Der Vorst(55’ Sam Robion)/ Michael Joossens/ Johan Braspennincx/ Jurgen Braspennincx/ Wim Claessens(36’ Stefan Verkuijl)/ Dave Corten)/ Tom Sarra Ribo(65’ Micky Srdic)/ Alex Maher/ Gert Van Dorst/ Mattia De Smet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder