Geel Zwart 89 start nieuwe kompetitieseizoen tegen De Witte

Vorige week 1e match voor de beker, deze week de eerste van de nieuwe kompetitie. Tegenstander was De Witte, vorig seizoen kampioen in 2e afdeling. Geel Zwart begon goed aan de match, wat enkele kansjes opleverde, die jammer genoeg geen goals opleverde. Kopbal net over, schot net naast, het lukte niet om een vroege voorsprong te pakken te krijgen. Voor de tegenstander lukte het dan weer wel. In de 8e’ konden zij onze buitenspelval mooi omzeilen, en op rechts doorgaan. Er volgde een voorzet naar binnen, en daar was het een koud kunstje voor de Witte om onze keeper, Dave Heyman, kansloos te laten en alzo de 0 / 1 binnen te schieten. Maar geen man overboord, want de thuisploeg was op dat moment zeker niet de mindere. Maar het waren de bezoekers die er in de 26e’ 0 / 2 van konden maken. Met een mooie doorsteekpass op het juiste moment kwamen zij weer alleen tegenover onze goalie. Die deed nog zijn uiterste best om verder onheil te voorkomen, maar was er aan voor de moeite. Dit leek ook de ruststand te worden, tot in de 34e’ Gert van Dorst een vrije trap mocht nemen vanop rechts. Deze ging door een bos van benen door tot aan de 2e paal, waar Johan Braspennincx de bal kon binnenwerken. 2 / 1 vlak voor rust, een mentale opsteker voor Geel Zwart.
De 2e helft begon zoals de eerste, dus met onze mannen op zoek naar een doelpunt, maar ook nu wou het niet lukken. En zo werd het na een kwartiertje duidelijk dat het een fysieke slag zou worden. En die werd gewonnen door de bezoekers. Met nog een goal in de 21e’ met een schot uit de tweede lijn, en één uit vrije trap in de 27e’ brachten zij de eindstand op 1 /4. Toch wel een ietwat overdreven uitslag, daar ook de thuisploeg mooi mee voetbalde, maar in de zone van de waarheid net niet genoeg geluk had om een paar goaltjes meer te maken. Maar als ze deze inzet en dit spel kunnen volhouden, zullen de puntjes wel volgen. Wie weet volgende week al?
Geel Zwart: D.Heyman/ B.Fissers/ M.Joossens/ Braspennincx Jo/ Baspennincx Ju/ M.De Smet/ C.Wijnants/ W.Claessens/ G.Van Dorst/ T.Sarra Ribo(55’S.Vermeulen)/ A.Maher(49’D.Duval)/ Reserve: S.Verkuijl

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *