Geel zwart 89 speelt laatste wedstrijd van de heenronde tegen RCB

Laatste wedstrijd van de heenronde, en dit tegen RCB uit Brasschaat, een ploeg die net als Geel Zwart in de onderste regionen van het klassement hangt. En dat was er in het begin aan te zien. Twee ploegen die met veel inzet aan de match begonnen, maar allemaal te snel en te onzorgvuldig deden. De schaarse kansen die er dan toch kwamen waren gelukkig voor de thuisploeg. Gert Van Dorst, diep gestuurd door Dave Corten, die iets te veel moest kappen om echt gevaarlijk te zijn,  een schot van Johan Braspennincx dat voorlangs ging en een schot van Alex Maher op de deklat maakte dat een kleine voorsprong aan de rust misschien wel verdiend zou zijn, maar dat was niet het geval. De ruststand bleef dan ook 0 / 0.
De 2e helft begon voor Geel Zwart slechter dan de 1e, want al na 3 minuten konden de bezoekers de eerste waarschuwing geven. Hun snelle spits kon door de buitenspelval glippen, maar gelukkig was daar onze keeper Dave Heyman die het gevaar kon weren. Maar in de 7e’ was het wel raak. Al dan niet uit buitenspel kon RCB doorgaan en de openingstreffer aantekenen. Voor de zoveelste keer moesten onze jongens achtervolgen. Maar omdat de bezoekers de boel goed gesloten hielden, bleek dat niet zo makkelijk. Tot in de 21e’ Geel Zwart mocht inwerpen. De bal kwam na enkele tussenstations bij Jurgen Braspennincx terecht, en die vond er niet beter op dan de bal dan maar in de winkelhaak te pegelen. Knap schot en zo stond de stand terug gelijk. Vanaf toen probeerde de thuisploeg nog aan de overwinning te raken, en dat leverde 5 minuten voor affluiten toch succes op. Dave Van Der Vorst zette met een verre bal Tom Sarra Ribo allen op weg naar doel, en deze gaf de RCB keeper geen kans met een hard schot. 2 /1 met nog 5’ te gaan. In deze laatste minuten gaven de geelzwarters geen kansen meer weg, zodat de 4e overwinning een feit was. Zo is de voorsprong op de voorlaatste nu toch al iets ruimer, zodat de zenuwen een beetje kunnen wegebben. Volgende week is er dan de 1e match van de terugronde, tegen Tol VV uit kapellen. Allen op post!
Geel Zwart: Dave Heyman / Dave Van Der Vorst / Michael Joossens / Alex Maher / Wim Claessens / Jurgen Braspennincx / Dave Corten / Tom Sarra Ribo / Gert Van Dorst / Mattia De Smet(43’ Stefan Verkuijl) / Johan Braspennincx.  Res: Micky Srdic.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *