Geef je mening over de nieuwe ‘routetaal’ op de fietsostrade in Kalmthout

-kalmthout

Gedeputeerde Luk Lemmens en burgemeester Lukas Jacobs plaatsen eerste wegwijzer

 
De provincie Antwerpen roept fietsers op om de vernieuwde bewegwijzering van de fietsostrade in Kalmthout uit te testen. Ze installeerde daar de nieuwe ‘routetaal voor fietsostrades’ die de vijf Vlaamse provincies samen ontwikkelden.
De provincie Antwerpen investeert fors in een netwerk van fietsostrades. Bij voorkeur loopt een fietsostrade over een vrijliggende fietsweg of een jaagpad. Als er onvoldoende plaats is, loopt ze over een fietspad, door een fietsstraat of over een autoluwe weg. Door die verschillende soorten infrastructuur is het vervolg van de fietsostrade niet voor iedereen even duidelijk. Daarom ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies een routetaal specifiek voor de fietsostrades. De routetaal bestaat uit een logo, een overzichtsbord, bewegwijzering en een unieke nummering voor elke fietsostrade.
Meer duidelijkheid
De provincie Antwerpen probeert nu dit nieuwe logo en de bewegwijzering uit op een traject van bijna 6 kilometer in Kalmthout op de fietsostrade Antwerpen-Essen. “Dit traject leent zich perfect voor het testen van de nieuwe routetaal. Het is voorlopig niet overal evident om de route intuïtief te volgen.”, aldus Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit provincie Antwerpen. “We zijn ervan overtuigd dat de fietsers met deze bewegwijzering de fietsostrade gemakkelijker kunnen volgen, maar we staan open voor alle feedback. Daarom een warme oproep aan alle fietsers. Gebruik je het proeftraject in Kalmthout, regelmatig of éénmalig? Geef dan je mening op www.fietsostrades.be. De resultaten van deze enquête nemen we mee bij het uitrollen van de routetaal op de andere fietsostrades en in de rest van Vlaanderen.”
Copyright: Provincie Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder