Gedeeltelijke openstelling Kalmthoutse Heide


Vanaf maandagmiddag 6 juni 2011 wordt de Kalmthoutse Heide gedeeltelijk opengesteld voor het publiek. Het gaat om het zuidelijke en noordelijke deel van het natuurreservaat. Hierdoor wordt ook de hoofdingang aan de Putsesteenweg opnieuw toegankelijk.
De opengestelde zuidelijke driehoek van het natuurreservaat wordt gevormd door de Putsesteenweg, de Putse Moer en de Korte Heuvelstraat en het verlengde ervan. Dit maakt dat de wandelpaden ‘Bos’ en ‘Libel’, die respectievelijk met een gele en groene kleur worden aangegeven, toegankelijk worden voor bezoekers. Deze wandelpaden lopen gedeeltelijk door de verbrande zone.
In het noorden is het natuurgebied opnieuw toegankelijk via parking Noord aan de Verbindingsstraat. Daarmee kan het volledig intact gebleven wandelpad ‘Ree’, dat met een oranje kleur wordt aangeduid, en het noordelijke deel van het ruiterpad opnieuw gebruikt worden. De Verbindingsstraat zelf blijft in het noorden afgesloten ter hoogte van parking Noord en in het zuiden ter hoogte van de Ster.
Het centrale deel van de Kalmthoutse Heide, een gebied van ca. 500 ha, blijft nog voor onbepaalde duur afgesloten. Deze maatregel wordt regelmatig geëvalueerd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *