Ganzenrijders Stabroek nemen wisselbeker Martha Wijnants mee naar huis

STABROEK/HOEVENEN – Op vrijdag 10 mei vond op het voetbalveld van KSK Nieuw Stabroek de voetbalwedstrijd tussen de Koninklijke Ganzenrijders Stabroek en de Koninklijke Gansrijders Hoevenen plaats. Met een 6-5 en derde overwinning op rij mag de Gans van Stabroek de wisselbeker Martha Wijnants mee naar huis nemen.

De Stabroekse Ganzenrijders begonnen het sterkst aan de wedstrijd. Na 20 minuten stond de thuisploeg al voor met een comfortabele 3-0. Niet veel later krijgt Hoevenen een penalty, nadat Ko Wongphrom wordt neergehaald door keeper Ben Vanderhoudelingen. Ben krijgt rood van arbiter Alain De Clerck en Hoevenen maakt de aansluitingstreffer.

Ondanks dat de vrije jonge ploeg van Stabroek met tien spelers staat, blijven ze de wedstrijd in handen nemen. 10 minuten voor affluiten, staat het 6-3. Maar de Hoevense gansrijders strijden tot het bittere einde. Op korte tijd scoort het groengele elftal twee keer en komen zo op 6-5. Het blijft spannend, maar de gelijkmaker komt er niet.

De Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek winnen al voor de zesde keer de beker Martha Wijnants en mogen dus al voor de tweede keer de wisselbeker mee naar huis nemen. Keeper Ben Vanderhoudelingen, die maar 20 minuten op het veld stond, krijgt de beker in ontvangst van Martha Wijnants. Volgend jaar krijgen de Koninklijke Gansrijders van Hoevenen een herkansing op het veld van Patro.