Gansrijders klaar voor de strijd om koningskroon en mantel

Vijf gansrijdersmaatschappijen maken zich op om dit weekend te strijden voor de koningskroon en mantel.

Programma
zaterdag 22 februari

Berendrecht: Lollemannen Berendrecht. De paarden worden klaargemaakt op de hoeve Simons te Berendrecht en op de Neerhoeve van de familie De Schutter in Zandvliet. Vertrek naar het Solftplaats om 9.30 uur. De wagen met muzikanten en voetvolk vertrekt vanaf “Het Ganzenhof” richting café Berendrecht Sport om 9.50 uur. Koning 2019 Dave Thys wordt thuis tussen om 10.30 uur uitgehaald. Nadien trekt de stoet nog naar café Molengeest en café De Koerel. Het gansrijden gaat van start op het Solftplaats rond 14.30 uur. De nieuwe koning wordt gevierd in het Ganzenhof.

Zandvliet: Vermaak na Arbeid Veteranen. Op zaterdag komen de ruiters bijeen om 09.00 uur op de Botermarkt. Ze vertrekken om 09.30 uur naar Berendrecht om koning 2019 Peter Brusten uit te halen. Het uithalen bij de koning thuis duurt 1 uur. Daarna wordt er nog kantine Berendrecht Sport bezocht. Om plus minus 12.30 uur gaat het middagmaal door in zaal Vredehof. Na het middagmaal wordt de stoet gevormd aan de Evenementenhal, en vertrekt vandaar naar de Botermarkt.
Het rijden start dan rond 15.00 uur op de Botermarkt. Bij de Veteranen is er één nieuwe ruiter: Michel Assink. Ludo De Vree en Ludo Struyf, beide meervoudig koning nemen niet deel.

zondag 23 februari
Berendrecht: Nieuwe Gans Berendrecht. De wagen met muzikanten en voetvolk staat aan het Ganzenhof. Vanaf 9.50 uur gaat het richting koning 2019 Vincent Koch op de hoeve Koch, die uitgehaald wordt vanaf 10.30 uur. Nadien trekt de stoet, om 13.40 uur naar café Molengeest, café De Sportduif en café Berendrecht Sport. Het gansrijden start op het Solftplaats om 14.30 uur. Nieuwkomers zijn Celle Huygen, Axel Thys, Lode Van Put en Steff Van Weereld. De viering van de nieuwe koning zal plaatsvinden in het Ganzenhof.

Zandvliet: Vermaak na Arbeid Jonge Ruiters Zandvliet. Op zondag komen de ruiters om 09.00 uur bijeen op de Botermarkt. Ze vertrekken daar om 09.30 uur om koning Rob De Vree uit te halen op het Noordland. Dit uithalen duurt ook 1 uur. Daarna wordt café Molengeest bezocht. Om plus minus 12.30 uur volgt een middagmaal in zaal Vredehof. Na het middagmaal wordt de stoet gevormd aan de Evenementenhal om zo naar de Botermarkt te gaan Het rijden start dan om 15.00 uur op de Botermarkt. Ook bij de Jonge Ruiters is er een nieuwkomer met name Johan Thyssen. Ronny Bellemans en Sven Van Dorst nemen niet deel.

Stabroek: Koninklijke gansrijders Stabroek. De paarden verzamelen op de hoeve Brouwers vanaf 08.00 uur; vertrek hier om 09.30 uur. De paarden en wagen volgen de route Kleine Molenweg – ’s Hertogendijk naar de Polderruiters, via ’s Hertogendijk, Waterstraat en een stukje Kapellen Kapelsestraat en Ertbrandtstraat) naar de grens in Putte bij café De Croone. Via Plantinlaan en Hoogeind gaat het naar hoeve Costermans voor het middagmaal en worden de ruiters ontvangen door de Stabroeks kindergans. Vervolgens brengen zij een bezoek aan ’t Zwart Schaap. Via de Smoutakker gaat het naar de Binnenpad, ter hoogte van In de Muziekmolen wordt de stoet gevormd met de Fanfare Verbroedering op kop. Aanvang gansrijden omstreeks : 15.00 uur. Dit jaar nemen 2 nieuwe ruiters deel: Maarten Dombrecht en Hannes Havermaet. De nieuwe koning zal gevierd worden in de Rosmolen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *