Carnavalsstoet Essen afgelast omwille van stormweer

De veiligheidsdiensten, de burgemeester en carnavalsvereniging De Ossekoppen moesten na gezamenlijk overleg besluiten om de carnavalsstoet van zondag 23 februari wegens veiligheidsoverwegingen helaas af te gelasten.

Op zondag wordt er – volgens de meest actuele weermodellen – stormweer verwacht met hevige rukwinden. Dit weer gecombineerd met de hoogte, de omvang en het materiaal waaruit de praalwagens bestaan, maken dit besluit omwille van de veiligheid noodzakelijk. De stoet laten doorgaan zou de veiligheid van carnavalisten en het publiek in gevaar brengen.

Het Federaal Crisiscentrum kondigt voor heel Vlaanderen code geel aan. Maar in de zone tussen Zeeland en Limburg, waarin ook Essen gelegen is, worden windstoten boven de 80 km/u verwacht en dat gepaard met hevige regenval. Vele carnavalswagens zijn tot 8 meter hoog en met dit weer kan de structuur van de wagens verzwakken. De veiligheid van de carnavalisten op en naast de wagens en de veiligheid van de toeschouwers kan niet worden gegarandeerd.

Ook zonder stoet viert Essen carnaval

Carnavalsvereniging De Ossekoppen voorziet voor zondag een alternatief programma in sporthal De Heuvelhal (Kapelstraat 7) waar je vanaf 14.00 uur de wagens van de Essense wijken en verenigingen kan bewonderen op groot scherm. De Essense carnavalsverenigingen voeren dan ook hun acts op in de Heuvelhal.

Het normale programma vindt plaats zoals gepland. Dat kan je raadplegen op www.ossekoppen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *