Gansrijden 2024 gaat van start in Berendrecht, Zandvliet en Stabroek

Gansrijden – Dit weekend staat het openingsweekend van het gansrijden 2024 voor de deur. Bij de Veteranen Zandvliet, Jonge Ruiters Zandvliet, Nieuwe Gans Berendrecht, Lollemannen Berendrecht en de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek gaan ze op zoek naar een nieuwe koning. Hieronder een overzicht.

Zaterdag 10 februari – Lollemannen Berendrecht

Om 15 uur vindt op de Solftplaats in Berendrecht de strijd plaats voor de ganzenkop bij de Lollemannen. De ruiters gaan op zoek naar een opvolger voor uittredend koning Filip Koch. 

Zaterdag 10 februari – Veteranen Zandvliet

Om 15 uur starten de Veteranen van Zandvliet aan hun gansrijden op de Botermarkt. Steven Brusten zal zijn mantel en kroon moeten afstaan aan de koning van 2024.

Zondag 11 februari – Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek

Op zondag vindt in Stabroek het gansrijden plaats op de Dorpsstraat. Om 9u30 vertrekken de ruiters en fanfare, onder leiding van uittredend koning Koen Van Look, in stoetvorm door Stabroek en Putte. Ze passeren langs de Polderruiters in ’s Hertogendijk, café De Croone en café ’t Wit Paard in Putte, KSK Nieuw Stabroek, café ’t Zwart Schaap en de Muziekmolen. Nadien trekken ze richting de Dorpsstraat, waar ze ter hoogte van café De Klok beginnen aan hun schouwspel. 

Zondag 11 februari – Nieuwe Gans Berendrecht

Een dag na de Lollemannen is het opnieuw op de Solftplaats te doen voor een nieuwe editie van het gansrijden bij de Nieuwe Gans. De ruiters beginnen om 15 uur aan hun strijd om de mantel en kroon over te nemen van Sander Eyking.

Zondag 11 februari – Jonge Ruiters Zandvliet

Ook de Botermarkt is het hele weekend lang een drukbezochte plek. Na de Veteranen op zaterdag gaan de Jonge Ruiters zondag om 15 uur op zoek naar een opvolger voor hun koning, Maarten Gabriels. 

Andere data:

Lustige Gans Ekeren – Zondag 18 februari

Ware Gans Lillo – Zondag 25 februari

Oude Gans Berendrecht – Zondag 3 maart

Koninklijke Ganzenrijders Hoevenen – Zondag 10 maart

Keizerschap in Zandvliet – Zondag 17 maart

Vrije Gans in Berendrecht – Zondag 21 april

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. waarom niet meer nieuws “a la minute”. ik zit in een rolstoel en kan daar niets gaan doen! je wordt constant weggeduwd, overgekeken (om te drinken” en vooral, er zijn nergens geen invalide toiletten!!!!

  2. invalide toiletten ,zouden door stad Antwerpen geleverd moeten worden,als invalide denk ik persoonlijk dat de mensen in de polder toch beseffen daar rekening mee te houden ,in Hoevenen zeker en vast wel,altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder