Ga mee op nachtzwaluw verkenningsavond!

De nachtzwaluw, een vreemde vogel, zeker geen zwaluw, maar wat dan wel?
In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen landschap van het Grenspark. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekende gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken.
Tot dat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Een vogel met een verhaal. Onze gidsen vertellen het u en nemen u in het donker mee om het zelf te horen.
Door u kennis te laten maken met een van onze vreemdste kostgangers hopen we dat u er van overtuigd raakt dat er meer in ons Grenspark vliegt, kruipt, sluipt, dan u in eerste instantie voor mogelijk houdt.
In juni zullen we 2 ‘Nachtzwaluw Verkenningsavonden’ organiseren.
De eerste vindt plaats op 23 juni 2017, de tweede op 30 juni 2017. Met ontvangst en koffie in de Heusche Bollaert te Putte krijgt u een boeiende uiteenzetting over het leven van de nachtzwaluw, in woord en beeld. Met die kennis op zak vertrekt u met de gids op excursie. Met zijn ervaring is de kans groot dat u op plekken komt waar het eigenaardige geluid van de roepende nachtzwaluwen is te horen. Garanties zijn er niet. Maar zelfs in dat geval zult u een bijzondere avondwandeling hebben meegemaakt waar u op andere wijze hebt leren luisteren naar de schemergeluiden van het Grenspark.
Per avond zullen maximaal 15 mensen toegelaten worden. Prijs : 12,50 euro per persoon.
Een deel van het inschrijvingsgeld zal terugvloeien naar het Grenspark. Datum en tijd:
vrijdag 23 juni van 19u30 tot max. 23u30
 en op vrijdag 30 juni van 19u30 tot max. 23u30. Locatie:
De Heusche Bollaert
1ste Verdelingsweg 6
4645 RT Putte – Nederland
Inschrijven en betalen kan enkel via deze links: voor 23/6 : https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nachtzwaluw-verkenningsavonden-35072834793 – voor 30/6: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nachtzwaluw-verkenningsavonden-35073158762
Foto: M. Slootmaekers

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *