Frietketelbrand in Kapellen


Zaterdag  15 december om 18:39u kreeg de brandweer van Kapellen een oproep voor een brand in een woning in de Stationsstraat 40 te Kapellen. De brandweer was zeer snel ter plaatse, daar aangekomen kon de brandweer vaststellen dat het ging om een frietketel die vuur had gevat. Gelukkig was er op het moment van het gebeuren een man aanwezig die het hoofd koel had gehouden en wist wat te doen.

De man vertelt ” ik ben direct naar de keuken gelopen en heb een handdoek vochtig gemaakt,  ik heb de handdoek bovenop de frietketel gelegd. Ik heb de frietketel van het aanrecht genomen en buiten op de koer geplaatst. Het was een splinternieuwe frietketel, de plastieken buitenkant van de frietketel is gesmolten. De olie zelf had geen vuur gevat “. Er was buiten een zwartgeblakerd aanrecht geen schade. De brandweer heeft alles grondig nagekeken en kon weer richting kazerne rijden.

De snelle accurate aanpak van de man heeft er voor gezorgd dat verdere schade werd voorkomen, de vrouw des huizes was zeer aangedaan van het gebeuren.

PolitieZone Noord afdeling Kapellen was ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

foto’s Pascal D.P. / 112antwerpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *