Frank Francken winnaar van de Polderkoers met een hart

7 ploegen aan de start op dinsdagavond 17 juli bij de 6de Polderkoers met een hart te Zandvliet. Het weer zat mee, het volk was er, speakers op het appel en natuurlijk de renners. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde avond.

Na de gebruikelijke opwarmingsrondes achter de moto ging het tempo na het vrijgeven van de koers meteen omhoog. Met de gemiddelde van meer dan 37 scheurden ze langs de Zandvlietse straten en over de kasseien van de Conterscherp waar er veel sympathisanten de wedstrijd aanschouwden. Iets over halfweg 9 vluchters waaronder 4 Polderklievers en 3 Spartanen. Dit bleek de juiste vlucht te zijn want ze werden niet meer bijgehaald. De bel bij de laatste ronde en de menigte begaf zich naar de dranghekkes om te kijken wie er als eerste de meet zou passeren. Van in de verte zag men de 9 toekomen in een spurtje. Het was Spartaan Frank Francken die na zijn overwinning in Stabroek met zijn volgende trofee naar huis ging. Tweede werd Polderkliever Bert Van de Wouwer (maandag derde) en derde (winnaar van maandagavond) Polderkliever Rudi Geeraert. Speaker Frédéric vroeg aan winnaar Frank naar een reactie: “Eigenlijk had ik de spurt aangetrokken voor Paul Van Loon, maar omdat deze kramp kreeg, ben ik er maar zelf voor gegaan”, aldus Frank.  Bij de masters ging de overwinning naar Frank Jacobs, tweede werd Marc Guns en derde Marc De Groot. De beste ploeg was de Polderklievers, ze kregen een cheque van 1250 euro voor het goede doel. Spartanen werden tweede, met een cheque van 750 euro en de derde cheque van 500 euro ging naar Boekhoudkantoor Hellemons-Anthonissen.

Ditjes en datjes

– Met het verkiezingsjaar in zicht probeerden speakers Bert en Frédéric nog iets te forceren. Ze vroegen aan districtsburgemeester Marcel Bartholomeeusen of het niet mogelijk was om een col op het parcours te voorzien. Misschien bij ATF te rade gaan mannen?

– Na zijn overwinning in Stabroek, stond Frank Francken dinsdag op het hoogste schavotje in Zandvliet. Hij was nog wel nen biefstuk gaan eten in de Leeuw van Vlaanderen. Even bij Raf horen of die wel dopingvrij is.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.