Fraai eindresultaat voor Mattias Raeymaekers in Volta Castellon

volta_castello
Mattias is 16de geworden in de eindstand van de 3 daagse ronde van Castellon (Spanje).  Nadat hij op 20 april als 15de over de meet kwam op de loodzware aankomst (ploegmaat Capiot werd hier mooi 4de) kon hij op 21 april stand houden in de zware bergrit met aankomst op een klim van eerste categorie.
In het begin van de rit reden er 22 renners weg met 3 ploegmaten erbij (Van Brabant, Capiot en Goudket). Mattias werd in het peloton bijgestaan door Mike De Bie en Gert Jan De Sy. Op 50 km van de aankomst op een col van 2de categorie spatte de wedstrijd vooraan uit elkaar. Mattias probeerde bergop van uit het peloton samen met Mike De Bie de sprong naar de vluchters te maken maar werd in de afdaling terug ingelopen. Op de laatste klim van eerste categorie werden de vluchters stilaan opgeraapt en verbrokkelde het hele peloton. Mattias kon vooraan nog rekenen op de hulp van de Sy en reed zo goed mogelijk zijn tempo naar boven om als 19de over de meet te komen, een plaats achter zijn ploegmaat. In de eindstand goed voor een 16de plaats op iets meer dan 4 min van de eindwinnaar en een vierde plaats in de eindstand van de renners onder 23 jaar
Voor Mattias is deze ronde schitterend meegevallen en en voelt hij dat hij in zijn koersen stilaan terug bij de top kan aansluiten. Het hele team leverde schitterend werk voor Mattias, na een jaar van sukkelen is dit een mooie opsteker.
Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma (wegens geen organisator is er dit jaar geen PK voor beloften op deze datum ) zodat hij 2 dagen zware trainingen in de Ardennen kan inlassen om zo terug op te bouwen via circuit de Wallonie (5 mei) naar de Ardeense Triptyque op 10, 11 en 12 mei.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *