Foutparkeerders massaal de bon op, Brouwersstraat boos op politie

Brouwersstraat
 

Op de foto v.l.n.r. Wim Van Gastel, Peter De Meutter, Leslie Cuyt en Paula Lenaerts

 
Een deel van de bewoners van de Brouwersstraat  in Stabroek is boos op de politie. Dat komt omdat er volgens hen al vijftien pv’s zijn uitgeschreven voor foutief parkeren. De politie houdt het op acht. De buurt heeft het over ‘pestboetes’. De politie schrijft, omdat verwittigen niet hielp. Twee versies van feiten die elkaar niet helemaal dekken.
Wim Van Gastel is een van de buren die een pv in de brievenbus vond. “Dit is het einde van een doodlopend straatje. Nog nooit zijn hier problemen geweest, omdat iemand zijn auto in de verkeerde rijrichting had geparkeerd. ’s Avonds zet ik mijn wagen zo, dat ik ’s morgens als ik naar het werk moet onmiddellijk kan vertrekken. De wijkagent komt hier geregeld, maar nog nooit heeft hij iets gezegd van verkeerd parkeren. Sommige buren wonen hier al meer dan veertig jaar en nog nooit is hierover een probleem gemaakt. Maar op eind augustus om acht uur ’s morgens begint hier een verkeersagent bonnen te schrijven. Hij had ook even kunnen bellen en vragen om de wagens te verplaatsen. Neen, onmiddellijk een pv. Er zijn er ondertussen al vijftien uitgeschreven. Dat is een schande”, vindt Wim Van Gastel. Zijn buren, die ook een pv in hun brievenbus vonden, knikken instemmend. Enkele buren hebben besloten om samen actie te ondernemen. “Naar de letter van de wet heeft die agent gelijk. Dat betwisten we ook niet. Maar, ik dacht dat de geest van de wet belangrijker was dan altijd de puntjes op de i te zetten.” De buurt is boos op de politie.
“Trouwens, op het moment dat de gemeente te doen heeft met omvangrijke wegomleidingen, vinden we het vreemd dat de politie dit prioritair aanpakt. Hebben de agenten niets beters te doen? Dit heeft veel weg van pestgedrag”, vinden Van Gastel en zijn buren.
Politie
Korpschef Luc Gers nuanceert. “Volgens mijn gegevens zijn er geen vijftien, maar acht pv’s geschreven. De Brouwersstraat is voor mijn mensen geen prioriteit. Maar, wanneer uit diezelfde straat en de aanpalende Kleine Molenweg klachten komen over die gevaarlijke situatie, moeten we daaraan gevolg geven. Iemand die in de verkeerde rijrichting staat geparkeerd heeft bij vertrek niet voldoende zicht op het verkeer dat er aan komt. Er komen misschien wel geen auto’s aangereden, maar wel fietsers. Er zijn al verschillende bijna-ongevallen gebeurd. De foutparkeerders zijn toen door onze mensen aangesproken, maar blijkbaar zonder gevolg. Wanneer verwittigen niet helpt, verplicht men ons te verbaliseren.” Korpschef Gers benadrukt dat het helemaal niet gaat om ‘pestboetes’. “Het verkeersreglement is er voor iedereen. Aan klachten moeten we gevolg geven. Dat is gebeurd in de Brouwersstraat. Ik sta helemaal achter mijn agent’, besluit Luc Gers. De buren bevestigen met klem dat ze nooit aangesproken werden of verwittigd zijn.
Burgemeester Rik Frans (N-VA) had in eerste instantie kritiek op het schrijfgedrag van de politie, maar stuurde zijn mening bij toen hij van de korpschef vernam dat de bewoners eerder al werden aangesproken op hun foutieve parkeergedrag. “Ik volg de politie, maar ik blijf de timing om op te treden erg ongelukkig vinden, omdat we ons nu optimaal moeten focussen op de grote wegomleggingen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *