Fotowedstrijd 'Mens en natuur' te Stabroek

Na het succes van de vorige fotowedstrijden over natuur en over landschap organiseert het gemeentebestuur opnieuw een wedstrijd. Het thema voor dit jaar is ‘mens en natuur’.
Ongetwijfeld een boeiend onderwerp en een aantrekkelijke uitdaging die veel mogelijkheden biedt. Het doel is de mooiste aspecten van de natuur in Stabroek in de kijker te zetten. Het thema van de foto moet betrekking hebben op de mens(en) in de natuur in Stabroek. Dit kan zowel een foto zijn van mensen die aan het wandelen, fietsen, werken, spelen of gewoon genieten van de natuur.
Deelnemen
Om geldig deel te nemen moet bij elke foto een titel, een korte uitleg, plaats waard de foto genomen is, naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres toegevoegd worden. Elke deelnemer kan maximaal 3 foto’s indienen, maar maximaal één komt in aanmerking voor het eindklassement. Van het internet gehaalde beelden of delen van beelden worden niet weerhouden. Enkel recente foto’s komen in aanmerking (foto’s genomen vanaf 1 april 2014). Enkel kleurenfoto’s zijn toegelaten. Digitale foto’s worden doorgestuurd in HD in JPG formaat en kunnen worden verzonden naar milieudienst@stabroek.be. Analoge foto’s worden ingediend op een formaat van 13×18 cm. Foto’s mogen niet met een daartoe voorzien programma bewerkt zijn met als doel deze te verbeteren. Uitsnijden, witbalans corrigeren en helderheid/contrast bijstellen kan wel.
De foto’s mogen verzonden worden naar of afgegeven worden bij de milieudienst, p/a gemeentehuis, Dorpsstraat 99, 2940 Stabroek. De analoge en/of digitale foto’s moeten in ons bezit zijn voor 15 september 2014. Alle goedgekeurde digitale foto’s komen tijdens de wedstrijd op de site van de gemeente Stabroek.
Je mag geen professionele fotograaf zijn. De beoordeling of een fotograaf al dan niet professioneel is wordt door de jury onderzocht o.a. via info op het internet, eerdere publicaties, btw nr., enz. De ingezonden foto’s worden na de wedstrijd niet teruggestuurd en blijven eigendom van de gemeente Stabroek. Door hun deelname verlenen de fotografen aan de gemeente Stabroek de toelating om hun werken aan te wenden voor voorlichting of promotie mits vermelding van de naam van de fotograaf.
De prijsuitreiking van de wedstrijd worden bekendgemaakt op vrijdag 10 oktober 2014 in zaal Moorland. De winnaars worden vooraf verwittigd om aldus aanwezig te zijn op de prijsuitreiking. De foto’s worden tentoongesteld in de bibliotheek van Stabroek en Hoevenen.
Wat kan je winnen? Fotoboeken: Edward Burtynsky: ‘Water’ – Sebastião Salgado: ‘Genesis’ – Arjan van Dijk en Jos van Beurden: ‘Ethiopia’ – Estelle Hanania: ‘Glacia Jubilé’ – 5 x 2 inkomtickets van het Fotomuseum Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *