Foto van wolfhond Brzo genomineerd op prestigieuze fotowedstrijd National Geografic


Putte – De foto van wolfhond Brzo van Marina Eggermont uit Putte zit mee in de eindfase op de prestigieuze fotowedstrijd National Geografic


Marina Eggermont (62) uit Putte is al van kind af gefascineerd door wolven en honden. Toen ze in 1986 een artikel las over de wolfhond, werd ze opslag verliefd. Ze had toen een scheperachtige mix en twee toy poedeltjes. Toen de mix stierf kocht ze meteen een Saarloos wolfhond die de naam Nouchka kreeg. Samen met enkele vrienden richtte zij in 1993 de Belgische Saarloos wolfhonden vereniging op en was ze gedurende elf jaar voorzitter.

In 1986 schafte Marina haar eerste Saarloos wolfhond, Nouchka aan. Later stapte Marina over naar de Amerikaanse wolfhond. “Bij gebrek aan kennis belanden wolfhonden al te vaak in het asiel. Daarom heb ik een boek “ Mijn leven met wolfhonden” geschreven. Deze versie werd herwerkt en kreeg de titel “Verhalen uit mijn leven met wolfhonden”. Een leidraad voor diegene die overwegen om een wolfhond aan te schaffen. Het boek ”Verhalen uit mijn leven met wolfhonden” is te verkrijgen via bol.com.

National Geographic
“De honden vragen veel beweging en wij trekken er dan ook regelmatig op uit. Samen met enkele vrienden die ook eigenaar zijn van wolfhonden gaan we met de mobilhome naar de Ardennen en zoeken rustige plaatsjes op waar we stevige wandelingen kunnen maken. Ook de Kalmthoutse heide is voor ons een goede wandelplek. Uiteraard worden er dan foto’s genomen. Op een keer trok ik een foto van Bzro. Door een leuk toeval wordt in de weerkaatsing van het water mijn 14 jaar oude wolfhond zijn spiegelbeeld als zijn jongere zelf weergegeven”, vertel Marina. “Ik ben geen specialist in het nemen van foto’s maar ben er wel in geïnteresseerd. Vrienden maanden mij aan om mee te doen aan de natuurwedstrijd van National Geographic. En zie mijn foto staat bij de genomineerden.

Wil je Brzo eeuwige roem geven door het winnen van de prestigieuze wedstrijd ga dan naar volgende link:

https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=47143&t=RjNFRkYzODVCOUZDNjg2MkQ3M0Q5MkNFRDMzRjVBMzI5RkNEMENCOUM4QTZFREU0NkIzRDg5OENCMEM3NzJFMQ==

In ons magazine van 19 augustus brachten wij een uitgebreid artikel over Marina en haar wolfhonden.

Lezing over Wolfhonden
Op 2 oktober kan je een interessante lezing bijwonen over wolven-wolfhonden en honden. Marina Eggermont zal hierbij meer inzicht geven over de wolven die een opmar smaken in Europa, over hoe je leven eruit ziet als je dit deelt met wolfhonden en je krijgt ook nog tips mee die je kunnen helpen om je hond beter te kunnen verstaan. In iedere hond zit immers nog eens tukje van hun voorouders, de wolven.
De lezing vindt plaats op 2 oktober van 13 tot 14 uur in de Polderse Zaadhandel, Ettenhoven 113 te 2940 Hoevenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder