Fort van Stabroek kreeg liefst 800 bezoekers tijdens Fortengordel


Ruim 12.000 bezoekers brachten vandaag een bezoek aan één van de 25 locaties van de Fortengordel van de provincie Antwerpen. Dat maakt van de 9de editie een absolute recordeditie, mede te danken aan het mooie weer en het recordaantal deelnemende forten. Onder de slogan ‘Forté’ heroverde het publiek niet alleen de historische forten in en rond Antwerpen, maar ontving ook het gevarieerde muziekaanbod enthousiast applaus.
Verrassende toppers
De forten van Kapellen, Wommelgem en Borsbeek behaalden met telkens meer dan 1.000 bezoekers elk een heel mooi resultaat en sloten meer dan tevreden de poorten. Nieuwkomer Lillo trok 300 nieuwsgierigen, het Gunfire museum in Brasschaat 450 en het fort van Stabroek, dat de twintigste verjaardag van Stafort viert, maar liefst 800.  In het Fort van Stabroek konden de bezoekers de vernieuwde Zimmermannzaal bewonderen en kregen zij een rondleiding door gidsen van Heemkring Molengalm.  Daarnaast was er gelegenheid om met bootjes rondom het fort te varen en kon men in een ’tank’ een toertje maken.  Op het zonnige terras kon men genieten van een drankje. De hongerige konden zich tegoed doen aan een lekker maaltje geserveerd in gamellen.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder