Fort Stabroek opent deuren tijdens Fortendag

Fort Stabroek opent deuren tijdens Fortendag op zaterdag 29 september vanaf 11 uur te Stabroek

Het fort van Stabroek is een betonnen pantserfort, omringd door een gracht van ongeveer 50 meter breed. De Fortendag brengt een breed publiek op een leuke en verrassende wijze in contact met het betonnen pantserfort in Stabroek. Via een wandelparcours geeft het fort zijn geheimen prijs aan de bezoekers. Een beurs met exposanten uit België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Polen biedt toeristische info over versterkt erfgoed.

In de aanloop naar de herdenkingen van 100 jaar Groote Oorlog kunnen de forten rekenen op steeds meer belangstelling. De nadruk van de Fortendag ligt op de cultuur-toeristische ontsluiting van deze enorm tot de verbeelding sprekende bouwwerken.

Simon Stevin V.V.C. organiseert de Fortendag 2012 onder de vorm van een opendeurdag in Fort Stabroek in samenwerking met Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, gemeente Stabroek, Stafort, vtbKultuur en Katoennatie.

Tijdens de Fortendag maakt het publiek kennis met een ruim en gevarieerd aanbod:

Opendeurdag in Fort Stabroek met wandelparcours
De bezoekers kunnen een  wandelparcours volgen langs alle bezienswaardigheden binnen, buiten en op het fort.

Infobeurs met standen van vestingsteden, toeristische diensten, forten en andere versterkingen
Hier komen de bezoekers alles te weten over het versterkt erfgoed.  De beurs levert inspiratie en informatie voor uitstappen en bezoeken. Voor een overzicht van deelnemende exposanten, kijk op http://www.simonstevin.org/exposantenlijst2012.html.

Grote tentoonstelling over de geschiedenis van de Antwerpse versterkingen
Deze prachtige tentoonstelling geeft op beeldende wijze een overzicht van het rijke vestingbouwkundige verleden van Antwerpen. De tentoonstelling kwam tot stand met dank aan de Katoennatie.

Horeca met hapjes en drankjes
In het unieke kader van het fort kunnen de bezoekers genieten van de traditionele drankjes, maar ook van een exclusief fortbier en een heuse soldatenmaaltijd in gamel.

Praktische info
Zaterdag 29 september / 11 tot 17 uur – Fort van Stabroek, Abtsdreef, Stabroek – kostprijs: 1 euro per persoon

info: http://www.simonstevin.org/fortendag-2012-in-fort-stabroek.html

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *