Dorpsdag te Stabroek

De dorpsdag op 30 september  is dankzij de inspanningen van Stay Events, de lokale middenstand en de steun van het gemeentebestuur, uitgegroeid tot een vaste waarde in het dorpsgebeuren. Het is een echt dorpsfeest geworden met een zeer gevarieerd aanbod en een gezellige sfeer. Het comité dat op vrijwillige basis alles in goede banen tracht te leiden laat dan ook niets aan het toeval over, het programma zal u hiervan overtuigen.
Markt
“Het Jazzke” opent de markt met een muzikale rondgang handelaars uit de gemeente en van heinde en verre bieden een zeer gevarieerd aanbod; een rommel- en brocantiekmarkt; verenigingen met demonstraties, spectaculair turnen, info over hun werking en ludieke stands; oude ambachten; eten en drinken zoals de traditie het vereist; een smid maakt het ijzer ambachtelijk heet en smeedt het dan ook; kermisattracties; iedereen die met de fiets komt kan zijn stalen ros door de politiediensten laten graveren aan het gemeentehuis.  In het kader van “De dag van het kind” zorgt de jeugddienst voor kinderanimatie met een klimmuur, een schminkstand, een sky swinger en enkele springkastelen. Een goochelaar en een ballonartiest Stone-Age – de Stenen Gigant, stenen komen tot leven! Hij is groots en indrukwekkend, de interactie met het publiek is vrolijk en vriendelijk. Een surrealistisch schouwspel, uitgevoerd in slow motion, een unieke combinatie van stilstand- en stelttheater: een fascinerend spektakel!
demonstratie kubbs; barbier Louis knipt en scheert u vanaf 13.00 uur op kosten van Stay Events. Static show van brandweerwagens met diverse demo’s.
Muziek
Tevens wordt er op verscheidene podia muziek gemaakt. Zo hebben de Mudcrushers, in de namiddag “Buddy Ace and the Sonics” te gast.
Aan het Zwart Schaap treden enkele rock-bands op o.a. “Purple -Maze “en ”Jane and the Wires”.
Kom mee genieten!
Tussen 10 en 17 uur is de Dorpsstraat in Stabroek de plaats voor aangenaam vertier.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *