Win vrijkaarten Flamenco in ’t Kerkske

Met Cuadro Mudanza brengt KAS een kwartet flamenco-virtuozen voor het voetlicht.  
Bezieler en top-flamencogitarist Michel Gillain verbleef reeds op jeugdige leeftijd lange periodes in Andalusië, waar hij intensief gitaarlessen volgde bij Paco Serrano en Merengue de Cordoba. 
 
“Cuadro Mudanza is een traditionele flamenco-cuadro, met de dans als centraal punt. Een visueel spektakel, die natuurlijk een andere sfeer creëert als het puur instrumentale werk,” legt Michel Gillain uit. ‘Enerzijds omdat we er een niet evident instrument hebben aan toegevoegd, de nyckelharpa, die het ‘klankpalet’ bijzonder maakt, maar er is ook de keuze van de nummers: we brengen pure flamenco maar ook eigen creaties.”

De mengeling van pure flamenco, de geschiedenis van de Spaanse muziek en hedendaagse composities zorgen voor een mooi evenwichtig programma. Cuadro Flamenco brengt een wervelend visueel spektakel, boordevol energie, met afwisseling tussen opzwepende dans en de rustigere muzikale momenten.
​Cuadro Mudanza bestaat uit:
Michel Gillain (flamencogitaar), Ann Heynen (nyckelharpa), Saidjah Galo, “la zambra” (baile flamenco) en Antonio Paz (cante flamenco)

Workshops
In de aanloop naar het concert organiseert KAS op 22 februari (14:00-16:00 u) twee workshops voor flamenco-liefhebbers (m/v):
Workshop Flamenco-gitaar: De workshop richt zich tot de gitarist met enige basis-ervaring op het instrument.  We bekijken allereerst de typische flamenco-gitaartechnieken voor de rechterhand. De aangeleerde stof wordt op partituur/tablatuur meegegeven aan elke cursist zodat deze een mooi overzicht bewaart. De workshop gitaar sluit af met een half uur praktijk samen met dansers en danseressen. De workshop gitaar zal geleid worden door Michel Gillain.
​Workshop Flamenco-dans: De workshop richt zich tot iedereen die door de microbe van de flamenco-dans gebeten is, al is enige basis-dansbewegingservaring natuurlijk nuttig.  Na een opwarming, waarbij uitleg wordt gegeven over de diverse disciplines, wordt een dans aangeleerd.  In het laatste halfuur proeven de dans-cursisten van live-begeleiding door de gitaristen, iets wat de ganse ervaring veel echter en intensiever maakt dan op CD.
Praktisch:  best ofwel echte flamenco-dansschoenen meenemen, of anders schoenen met een stevige zool en hak.
De workshop flamenco dans zal geleid worden door Saidjah Galo.
Workshops kosten €20. Voor reservatie gelieve €20 over te schrijven op
BE68 7310 2812 6234 met vermelding van workshop gitaar of dans.
Graag duidelijk uw naam vermelden aub.
Vooraf inschrijven is nodig. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt.

Avondconcert
Het avondconcert vindt plaats in ’t Kerkske, Kapelsestraat 182, Kapellen (ruime parking voorzien) op zaterdag 22 februari – 20.20 u – deuren 19.45 u
tickets 15 € voorverkoop (tot 1 uur voor aanvang), 18 € aan de kassa.
Info: info@kasattenhoven.be – 32 0495 28 10 08 – 32 03 568 79 27

Wij mogen van KAS 2 x 2 vrijkaarten wegschenken aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 15 februari naar redactie@publipolder.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *