Finale Kamp Noord Bands 2017

Vier voorrondes, twee halve finales, 32 lokale helden, veel talent en veel volk. Dat is de samenvatting van het parcours dat Kamp Noord 2017 tussen februari en april heeft gelopen. Na drie maanden wedstrijd, komt de rally stilaan tot zijn hoogtepunt tijdens een bloedstollende finale. Deze vindt plaats op 28 april in zaal Mimuze te Kalmthout.
De intergemeentelijke muziekwedstrijd Kamp Noord is uitgegroeid tot de ideale springplank voor jong geweld in de Noorderkempen. In 2016 gaven de dj’s het beste van zichzelf met als hoofdprijs een optreden op Tommorowland (ja echt dé Tommorowland). 2017 is weer het jaar van de livemuziek en de bands.
Volgende bands speelden ooit de finale van Kamp Noord: Geppetto & The Whales, Equal Idiots, The Protrait, Nevada Fellow, Humble Flirt, Black Leather Jacket … Daarna stonden ze op Pukkelpop en andere grote festivals, werden ze genomineerd voor een MIA, wonnen ze StuBru’s De Nieuwe Lichting, stonden ze in de finale van Humo’s Rock Rally of scoorden ze verschillende radiohits. Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat deze bands de afgelopen jaren op zowat elk festival in de buurt hebben opgetreden. Niet dat het één per se met het ander te maken heeft, maar we zeggen maar …+
Tijdens Lokale helden volgt de apotheose op een grote finale.
Volgende bands mogen beginnen dromen van grote festivals, tourbussen en massa’s groupies: Blue Hippo, False Archetypes, The Fokuse, Garbage Dreams, The Joo Joo eyeballs, Second Son Sam, Stadswacht & Zigz
Naast een riante prijzenpot van € 1.500 winnen de finalisten optredens op lokale festivals en clubs. De hoofdprijs bestaat uit twee dagen studio in Trix met professionele bandcoaching en bandsupport door Poppunt. Verder krijgt elke band een professionele fotoshoot. En zijn er prijzen voor Beste Song en Beste Cover.
De finale is tevens ook één van de grote Lokale Helden projecten. Vrijdag vindt immers de tweede editie van Lokale Helden plaats in liefst 190 gemeenten! Meer dan 1.000 artiesten vallen te ontdekken in cafés, huiskamers, badkamers, jeugdhuizen, cultuurcentra, op straat, op daken, in kelders…Zo ook dus acht Lokale helden uit de Noorderkempen.
De avond wordt afgesloten met een aftershow van As Echoes Fade. Zij wonnen Kamp Noord in 2015 en komen hun feestje van toen nog een keertje overdoen.
Info: www.kampnoord.be : www.facebook.com/kampnoord ; info@kampnoord.be ; www.lokalehelden.be  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *