Filip Van Gestel kroont zich tot koning in jubileumjaar Oude Gans

Koning Filip Van Gestel

BERENDRECHT- De Oude Gans viert dit jaar haar 100ste verjaardag en richtte tweemaal het gansrijden in. Zaterdag 11 maart was er het veteranenrijden, waar Wouter Verhulst koning werd. Zondag 12 maart vond het traditionele gansrijden plaats. Hier kroonde Filip Van Gestel zich tot koning.

25 ruiters van de Oude Gans waren zondag op de afspraak om de strijden voor de koningstitel 2023 op het Solft in Berendrecht. Net als de ruiters van het veteranenrijden droegen zij een rouwband ter ere van Ben Huegens, de uitbater van hun stamlokaal De Koerel.  De dag startte aan de Ponderosa waar de ruiters verzamelden. Vandaar ging het richting Ruytermansweg waar koning David Cleynhens werd uitgehaald. Na haltes in sporthal De Polder en Berendrecht Sport trok de stoet naar het Solft waar om 15 uur de strijd begon.

Bij de ruiters waren er 3 nieuwkomers: Jonas Corrynen, Mike Huygen en Andy Quireyns. Louis Cloots wilde na een afwezigheid van 2 jaar (vorig jaar én het jaar voor de corona) opnieuw gansrijden, helaas het coronavirus had hem geveld. Ook Yannick Boeykens reed opnieuw mee, nadat hij vorig jaar moest passen.

En zoals het meestal gaat, verliep het gansrijden eerst in een gezapig tempo, tot Dirk Calluy het net van de kop trok. Gretig werd er uitgekeken naar wie de volgende koning zou worden. En die eer was weggelegd voor Filip Van Gestel. Met volle kracht trok hij de ganzenkop en mag de titel van koning 2023 dragen en dat in het jubileumjaar van het 100-jarig bestaan van de maatschappij.

Filip Van Gestel is 51 jaar en rijdt voor de 5de keer mee. Filip is gehuwd met Ann Boomputte en is zaakvoerder bij ARM bvba. Het is de eerste koningstitel voor Filip. Hij mag zich opmaken voor het keizerrijden in Lillo op zondag 26 maart as.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *