Filip Koch voor derde keer koning bij Lollemannen

BERENDRECHT – Filip Koch (52) is voor de derde keer koning bij de Lollemannen in Berendrecht. In het openingsweekend van het ganzenrijden maakten de Lollemannen er op zaterdag 18 februari een spannende strijd van. Hank Balthazar trok het net en na bijna drie ronden onder de blote nek nam Filip de kop mee naar huis.

Het ganzenrijden van de Lollemannen begon met het uithalen van de uittredende koning, Andy Van der Heyden in de Steenovenstraat. De vele aanwezigen werden getrakteerd op lekkere soep of heerlijke boterhammen met spek of haring, hamburgers, broodje pull pork en mini koffiekoekjes. En dat allemaal overgoten met cava, frisdrank, bier, thee of koffie. Meteen was er al een stevige ‘fond’ gelegd voor een lange dag gansrijdersplezier.

Na zijn derde koningstitel mocht Andy op het Solftplaats de mantel en de kroon terug afgeven aan het bestuur. 26 ruiters streden voor de titel van koning 2023 bij de Lollemannen. En daar waren enkele oud gedienden bij. Eric Kouwenbergh, Bert Heynen (de nieuwe uitbater van De Leeuw Van Vlaanderen), Hank Balthazar en Marc Eyckmans streden in het verleden al mee voor de titel bij de Lollemannen. Na een pauze van enkele jaren zaten ze dit jaar opnieuw op hun paard. Tim Heynen en Koen De Brabander staken dan weer over van de Nieuwe Gans naar de Lollemannen en kozen ervoor om op zaterdag al deel te nemen aan het ganzenrijden.

Rond 17.30 uur begon de spanning te stijgen op het Solftplaats. Hank Balthazar trok het net van de kop en de blote nek stond klaar om gegrepen te worden. Toch duurde het nog even, na bijna drie rondes onder de blote nek, kenden de Lollemannen hun nieuwe koning: Filip Koch. Met snelheid en veel fors trok hij de nek en veel bleef er niet meer over van de gans.

Filip is nu voor de derde keer koning bij de Lollemannen. “Fantastisch om opnieuw koning te worden. Dat is evenveel dan mijn goede maat Andy Van der Heyden”, zei hij achteraf. “Maar wel nog steeds een titel minder dan mijn zoon, Vincent.” Vincent Koch werd al 4 keer koning bij de Nieuwe Gans en een keer keizer. Filip werd nog de hele avond gevierd in het Ganzenhof met vrouw Sofie Leyten en kinderen Jolien en Vincent Koch. En misschien kunnen ze opnieuw vieren met een vijfde titel voor zoon Vincent op zondag.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *