Figuranten zijn thuis in de kerk van Zandvliet

-kerk-film-figur-DSCN3971-(2)François Baten (tweede van links) en Lucia Ysackers (rechts) tussen een groepje figuranten dat even een luchtje schep tussen de verwisseling van decors in.
Sinds maandag zijn in de kerk van Zandvliet de opnamen bezig voor de zesdelige VRT-reeks “Als de dijken breken”. De kerk werd ontruimd en staat tot vrijdag vol noodbedden die bedekt zijn met spullen van zogezegde vluchtelingen. Die ‘ontheemden’ komen voornamelijk uit West-Vlaanderen waar, zoals in andere delen van Vlaanderen en Nederland een overstromingsramp plaatsvond.
Een 38-tal figuranten uit de regio speelt mee. Onder hen François Baten uit Zandvliet en Lucia Eysackers uit Berendrecht. De twee zijn al van maandag present. De opnamen starten in de regel rond 9 uur en lopen soms tot ’s avonds laat. Dat vinden zij niet erg, want ze amuseren zich goed samen met de andere figuranten.
François heeft trouwens al meer meegedaan aan dergelijke opnamen. ’s Middags wordt er gegeten in de Dry Claeveren en bovenop krijgen de deelnemers 20 euro per dag. De kerk van Zandvliet komt in de film voor als een kerk in West-Vlaanderen. Zij is uitstekend geschikt omdat zij (samen met het dorp) uitsteekt boven de poldervlakte. Wat de ploeg erg aantrekkelijk vindt is dat ze kan gebruik maken van het Zandvliets gemeentehuis. Hier is het hoofdkwartier gevestigd. En hier eet de “crew” in de raadszaal te midden van de schitterende schilderijen van Nicasius De Keyser. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder