Fietstocht voor Jorre gaat van start

STABROEK – Afgelopen weekend vertrokken de voetbaltrainers van KSK Nieuw Stabroek, Ivan Van De Pas en Bart Vanhees, aan hun fietstocht van ruim 900 km. Zo willen ze geld inzamelen voor Jorre, die lijdt aan de ziekte van Perthes, een groeistoornis van het heupgewricht. Daardoor zit hij voor minstens een jaar in een rolstoel.

“We hebben de slechtste week uitgekozen qua weer”, lacht Bart Vanhees voor hij begint aan de fietstocht van ruim 900 km. Tien dagen lang fietsen voetbaltrainers Bart & Ivan langs alle voetbalstadions van de eerste klasse in België. “De meeste voetbalploegen hebben geantwoord en normaal gezien worden we daar onthaald, maar met corona zal dat wel miniem zijn”, vertelt Ivan Van De Pas.

Bart en Ivan rijden niet zomaar langs al die stadions: “We hopen dat ze ons enkele gesigneerde voetbalshirts kunnen bieden. Die willen we dan laten veilen om zo geld in te zamelen voor de organisatie Bring a Smile.” Jorres favoriete voetbalploeg Beerschot heeft alvast een extra verrassing in petto.

Via een actie op Facebook wordt er geld ingezameld. “Dat bedrag loopt nog steeds op, maar we hebben al een bakfiets kunnen kopen voor Jorre. Dat was het doel. Op de dag dat wij aankomen van onze fietstocht, zal die fiets hier ook zijn.” Momenteel vervoert Jorre zichzelf met een rolstoel of op zijn krukken. Met de bakfiets kunnen zijn ouders hem iets gemakkelijker ergens naartoe brengen.

De rest van het geld en de opbrengst van de voetbalshirts zal naar de organisatie Bring a Smile gaan. Dat is een keuze van Jorres ouders, Elke Van Dijck en Kristof Franssens: “Omdat we snel door hadden dat zeer veel mensen met ons begaan zijn, hebben we de organisatie Bring a Smile hierbij betrokken. Zo kunnen we ook een lach op andere kinderen hun gezicht toveren.”

De ziekte van Perthes

Op voetbaltraining bij de U9 van KSK Nieuw Stabroek kreeg Jorre opvallend veel last van zijn heup. Daarom besloten zijn ouders, Elke Van Dijck en Kristof Franssens, om het verder te laten onderzoeken. Op 21 december 2020 viel het verdict: de ziekte van Perthes, een groeistoornis van het heupgewricht. Daardoor moet hij minstens een jaar lang in een rolstoel doorbrengen en op krukken lopen om zijn linker heup te ontlasten.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder