Fietspad naast N133 nu helemaal klaar


Nieuwmoer – De laatste schakel van het fietspad langs de Wuustwezelsteenweg en de Essensteenweg is nu ingevuld. Zopas is het laatste stuk tussen Nieuwmoer Dorp en de grens met Essen in gebruik genomen. Burgemeester Lukas Jacobs, schepen Jan Oerlemans en raadslid Jef Van den Bergh probeerden het nieuwe fietspad alvast uit. “Er is de voorbij jaren niet alleen gewerkt aan een veilig fietspad, maar over heel de lengte is ook de riolering vernieuwd. We spreken in totaal over een investering van ruim 3,3 miljoen”, laat burgemeester Lukas Jacobs weten.
“Het was best een groot werk. In juni 2015 is er begonnen met dit project. Dan zijn eerst de werkzaamheden op de Wuustwezelsteenweg uitgevoerd. Juli 2016 was die klus geklaard. Op het kostenplaatje stond voor dit deel een bedrag van bijna 1,8 miljoen euro. Hierbij zijn de kosten voor het onteigenen van gronden ten bedrage van 710.000 euro niet inbegrepen”, legt schepen Jan Oerlemans uit.
“In totaal werden er meer dan drie kilometer grachten gegraven en vierduizend meter rioleringsbuizen gestoken”, geeft Oerlemans nog mee. (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *