Fietspad Klein Heiken wordt vernieuwd


EKEREN – Goed nieuws voor fietsers die vaak via Klein Heiken fietsen: het fietspad wordt vernieuwd, meer dan noodzakelijk trouwens. De stad wil nog dit jaar 30 km fietspad op haar grondgebied asfalteren waardoor ook de niveauverschillen op kruispunten zullen verdwijnen. In dat kader past de vernieuwing van het Klein Heiken-fietspad, in twee fasen uit te voeren.

In fase 1 wordt het traject Veldstraat-Bredestraat aangepakt van 27 februari tot 11 maart met verleersomleiding via Frans de Peuterstraat – Palmstraat – Essenhout (alle drie Kapels grondgebied) – Plasstraat – Leugenberg.
Fase 2 loopt van 12 tot 18 maart en omvat het traject Bredestraat – Leugenberg (tankstation) met verkeersomleiding via Bredestraat – Plasstraat – Leugenberg. Voor fietsers is er géén omleiding voorzien want tijdens de werken zullen zij in beide richtingen door het Klein Heiken kunnen blijven rijden via een corridor.
Er is wel een “maar” : het nieuwe fietspad wordt in rode asfalt uitgevoerd en die grondstof is weersgevoelig dus als de weersomstandigheden ongunstig zouden zijn, is uitstel mogelijk. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder