Fietsmarkeeractie aan stations van Essen en Wildert

Het gemeentebestuur van Essen, Politiezone Grens en de NMBS voeren gezamenlijk de strijd op tegen fietsdiefstallen. Naar aanleiding van de ‘preventieweek fietsdiefstal’ houden ze op woensdag 25 april en vrijdag 27 april gratis fietsmarkeeracties aan de stations van Essen en Wildert.
Op 25 april kan elke eigenaar zijn fiets laten markeren aan de stations van Essen en Wildert tussen 11.00 en 19.00 uur. Op 27 april kan je aan beide treinstations terecht van 15.00 tot 19.00 uur. Ter hoogte van de fietsenstallingen komt een opvallende info- en markeerstand. Gemerkte fietsen worden minder snel gestolen. Het markeren gebeurt via het kleven van een sticker met je rijksregisternummer op het fietskader, die moeilijk te verwijderen is. Het markeren is gratis en duurt slechts enkele minuten, daarna ontvang je een fietspas.
Neem een officieel document mee waarop je rijksregisternummer staat, bij voorkeur je identiteitskaart. Heb je een tweedehands fiets gekocht die al gemarkeerd is, breng dan een bewijs van aankoop of overdracht mee. Dankzij het gebruik van het rijksregisternummer kunnen we de fiets duidelijk identificeren als jouw eigendom. Fietsdieven kunnen een gemarkeerde fiets minder makkelijk doorverkopen.
Aan de markeerstand worden op 25 en 27 april ook gadgets en preventiefolders uitgedeeld. Eerder dit jaar werden ook al vijf bewakingscamera’s geplaatst in de fietsenstallingen aan de stations van Essen en Wildert, een investering van ruim 30.000 euro.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *