Fietsen huren aan station Heide-Kalmthout


Vanaf het voorjaar zijn er aan het treinstation Heide fietsen te huur. De gemeente investeert in dit project van huurfietsen om de mobiliteit voor toeristen, dagjesmensen en werknemers te verhogen.
Kalmthout – Met de trein tot in Heide geraken is geen probleem. Maar wie daar een toeristisch dagje uit wil, moet stevige stapschoenen aantrekken of voor een alternatief vervoermiddel kiezen. Het gemeentebestuur is zich daar van bewust en zocht andere mogelijkheden om de treinreizigers vanuit Heide vervoer aan te bieden.
“Daarom werken we samen met Blue-bike. Dat is een initiatief van NMBS, B-parking, De Lijn en FIETSenWERK. Volgens jaar bieden we in het station twaalf Blue-bikes aan. Eerst moet de gebruiker zich registreren. Zo’n registratiekaart kost twaalf euro en daarmee kan u aan de slag in Heide”, zegt schepen Jef Van den Bergh (CD&V).
Per kaart kan u twee fietsen lenen voor 24u. U moet de fiets op tijd terug brengen op de plaats waar die is ontleend. Per ontleenbeurt van een etmaal betaal je 1,15 euro. Maandelijks ontvangt de gebruiker een rittenoverzicht en gebeurt de betaling”, aldus nog schepen Van Den Bergh.
Het is ook mogelijk om een huurfiets langer dan één dag bij te houden. Maar dan worden wel andere tarieven aangerekend. Wie de fiets 48 uur wil gebruiken, betaalt dan 3,15 euro. Om de fiets 72u te gebruiken betaalt u 5 euro.
Voorlopig komen er alleen huurfietsen aan het station van Heide. Daar komt dan ook een ontleenpunt. “Het is een bewuste keuze om dit project op te starten in Heide. Daar is er bijvoorbeeld geen directe aansluiting op ander openbaar vervoer. Dagjesmensen die naar de Kalmthoutse Heide willen, beginnen daarom steevast met een flinke wandeling. Voor hen is het huren van een Blue-bike bijvoorbeeld een oplossing”, vindt Jef Van Den Bergh.
Maar de schepen mikt niet alleen op toeristen. “Tussen het station en kmo-zone Bosduin is er geen openbaar vervoer. Mensen die daar aan de slag zijn, moeten zelf zorgen dat ze op hun werk geraken. Ook wie solliciteert naar een job in Bosduin, kampt met hetzelfde probleem. De huurfietsen kunnen hier een heel mooie oplossing bieden. Voorlopig starten we met twaalf huurfietsen en daarna volgt een evaluatie. Dan pas beslissen we of er al dan niet fietsen bijkomen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *