Fietsen en wandelen voor Kom Op Tegen Kanker

WTC De Klok en Belgium By Bike organiseerden samen de Fiets- en wandeltochten voor KOTK

PUTTE – Na 2 jaar van “rustige” activiteiten kon Belgium By Bike er terug in vliegen om aandacht te vestigen op de noden die er zijn om op te komen tegen kanker.

Op zondag 19 september organiseerden ze hun eerste sportieve activiteit in en rond het kasteel Ravenhof in Putte. Samen met Wielertoeristenclub De Klok en de gemeente Stabroek richtten zij wandel- en fietstochten in voor Kom Op Tegen Kanker. WTC De Klok organiseert al jaren deze activiteit en vond de samenwerking met Belgium By Bike een goed idee. WTC De Klok heeft de kennis van de organisatie en Belgium By Bike zorgde voor extra helpende handen en namen zelf met vier teams deel.

Zowel de wandel- als de fietsroutes werden uitgestippeld door WTC De Klok. Men had de keuze uit 3 fiets- en 3 wandeltochten doorheen het Moretusbos.  In de voormiddag hadden 211 fietsers, 29 wandelaars en 15 vespa’s rijders zich ingeschreven. Cijfers die de hoogte in gingen door inschrijvingen in de namiddag.  De meeste deelnemers volgden de afgepijlde routes, al waren er ook bij die hun eigen parcours afreden. De trouwe bevriende wielerclubs waren eveneens weer op de afspraak! Dit jaar was er zelf een club met Vespa’s die de organisatie wilde steunen. In de hal van het Ravenhof, kon men azaleaplantjes kopen, die symbool staan voor Kom Op tegen Kanker.

Na de aankomst genoten de sportievelingen buiten aan het Ravenhof van lekkere drankjes en hapjes.

De opbrengst van deze actie wordt geschonken aan Belgium By Bike om de inschrijvingspremie voor deelname aan de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker te steunen. (www.de1000km.be)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *