Feestweekend van Kalmthoutse chiro met tentfuif Bal-tazaar

Foto – we’re different agency

KALMTHOUT – De eerste zaterdag van oktober… dat betekent in Kalmthout al vijftien jaar Bal-tazaar. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober vindt al het 16defeestweekend van Chiro Myin plaats. “We hebben een geslaagd concept met twee tenten zodat we verschillende DJ’s een podium kunnen geven. Dat is dit jaar niet anders”, vertelt Nina de Koning van Chiro Myin.

Kruisbos
Net als vorig jaar vindt Bal-tazaar plaats op het terrein aan Kruisbos 17 in Kalmthout. Veel mensen uit onze regio kennen deze locatie ook van de Hoevefeesten en wie vorig jaar naar ons feestweekend kwam, weet sowieso al waar ze moeten zijn”, lacht Nina. “Kruisbos is een ideale plek om veel jongeren op een veilige manier te laten feesten.

Grote en kleine tent
Net zoals de vorige twee edities wordt er nu ook een grote en een kleinere tent opgebouwd. Op het hoofdpodium mag DJ Stanne uit Essen zaterdagavond het feest op gang trekken om 21u. Vervolgens kan je komen dansen op de beats van DJ Enni Baks, Karakals, De Bouncers en Bassbrain sluit af dit jaar. In de kleinere tent, ook gekend als onze Salitos-stage, geven vier lokale DJ’s het beste van zichzelf: DJ Ferrox, DJ Spablo, DJ Jappie en net als vorig jaar mag DJ Sep hier als laatste plaatjes komen draaien. Zoals de bezoekers van Bal-tazaar intussen gewend zijn, openen wij met een happy hour van 21u tot 22u, waarbij je twee drankjes voor de prijs van één krijgt”, geeft Nina nog mee.

Kiss en ride
Er wordt een kiss-en ridesysteem georganiseerd waarbij je met de auto van in de Foxemaatstraat in Kalmthout het Kruisbos kan bereiken. Uit ervaring weten we dat feestvierders soms uit de wijde omgeving van Kalmthout komen, maar we willen toch een warme oproep doen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. We voorzien een ruime fietsparking.

Online ticket-en bonnenverkoop
Een nieuwigheid dit jaar is dat we geen fysieke tickets meer aan de kassa verkopen. De link om online een inkomkaartje aan te schaffen voor de prijs van wave 3 blijft de helezaterdagavonden nachtopen staan. Iedereen kan ook aldrankbonnen aankopen via onze website. Zo vermijd je ook dat je op de avond zelf lang moet aanschuiven. Overal op het terrein kan je met bancontact of cash betalen, Payconiq kan niet”, geeft Nina mee.

Barbecue op vrijdagavond
Naast de grote tentfuif op zaterdag openen wij ons feestweekend op vrijdag 6 oktobermet onze traditionele barbecue. Jong en oud zijnwelkom om aan democratische prijzen lekkere vleesjes te komen smullen. Voor jeugdbewegingen doen we iets extra. Wie in uniform komt, ontvangt een gratis drankje. We hopen jullie te mogen verwelkomen op de 16deeditie van ons feestweekend Bal-tazaar”, eindigt Nina de Koning van Chiro Myin Kalmthout.
(Tekst: Stijn By Me)Meer info: https://bal-tazaar.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *