Feesten op “De Polder proeft”


In en op het erf van de historische Monnikenhoeve te Berendrecht, is zondag 7 mei het evenement “De Polder proeft” doorgegaan. Tal van stands waren opgesteld buiten de schuren en stallen van de boerderij. Die werd tot voor enkele jaren nog uitgebaat door de familie Mertens. Na de verkoop ging de nieuwe eigenaar over tot de uitbouw van een vakantieboerderij die veel succes kent.
Onder impuls van Handbalclub ’t Noorden werd vorig jaar een eerste “De Polder proeft” opgezet. Na veel bijval ging dit ook nu weer in een tweede editie van start. Zondag kreeg je op het erf tal van stands met onder meer wijnen uit Zuid-Europa en Kaapland. Proxy Delhaize uit Zandvliet was er met kaas- en tapaschotels. Beenhouwer Wannes uit Zandvliet maakte een barbecue van ribbekes en specialiteiten onder de naam “Rook en Vuur”. Het Geleg pronkte met asperges van de Brabantse Wal. Vishandel Claessens stak oesters open en bakte kibbelingen. En op de stand speciale bieren kon je onder meer Zandvliet Pale Ale drinken. Onder diezelfde naam kwam ook “Halewijn” weer eens voor de dag met de gekende “Zandvliet” uit de Breede Rivier Vallei van de Wes Kaap. Bakkerij de Schutter ten slotte pakte uit met allerlei zoete gebakjes. Het werd een overrompeling die tot 7 u. pm duurde. Ongetwijfeld wordt dit feest volgend jaar weer hernomen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder