Feestelijk einde aan Europese Jongerenhoofdstad

Zondagnamiddag 20 november vond in en rond de Parkloods in Park Spoor Noord de feestelijke afsluiter plaats van “Antwerp European Youth Capital” (AEYC), Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad.
Voor een talrijk opgekomen publiek bestaande uit jongeren, jeugdverenigingen en iedereen die met jeugd begaan is in Antwerpen werd een aantrekkelijk feestprogramma aangeboden, dat na een namiddag onder een stralende herfstzon afgesloten werd met een groots vuurwerk aan “den Dam”.
En het mag gezegd, héél Antwerpen was dit jaar Europese Jongerenhoofdstad, ook in de districten die soms al eens vergeten worden. Zo vond in de Berendrechtse Bomenbank een “cinemaproject” plaats en nodigde AEYC in augustus alle jongeren uit het district uit op een feestelijke boottocht. “Op 13 november werden jonge creatieve geesten opgeroepen om met graffiti de brug onder de A12 te Zandvliet te versieren,” aldus Danielle Meirsman, districtsschepen voor Jeugd. “Ook hier heeft AEYC een positieve impuls gegeven”.
Als blijvende herinnering aan 2011, het jaar dat Antwerpen op Europees vlak in het teken van de jongeren stond, werd op de slotdag de eerste steen gelegd van het monument “100% Jong” in het Park Spoor Noord.
Vlaams Minister voor Jeugd en Onderwijs Pascal Smet kwam er mee de eerste stenen van de mozaïek met méér dan 5000 jeugdfoto’s onthullen – die foto’s zullen iedereen er voor altijd aan doen herinneren dat Antwerpen voor 100% jong is.
Tijdens het slotfeest  wisselde Danielle Meirsman, districtsschepen voor Jeugd van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, van gedachten met Maarten Caestecker, hoofd van de Stedelijke Jeugddienst, Jef van Poppel, kabinetsmedewerker van Jeugdschepen Leen Verbist en Minister Pascal Smet

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *