Fanclub wuift Toon Vandebosch uit richting WK Cyclocross

Het laatste weekend van januari staat bij veldritliefhebbers met stip in de agenda genoteerd als het ‘WK-weekend’. Zo ook bij de Stabroekse supportersclub van Toon Vandebosch. Hun poulain werd geselecteerd om in Oostende op het wereldkampioenschap bij de beloften de Belgische kleuren te verdedigen. Reeds kort na de succesvolle uitstap vorig jaar naar het WK in Dübendorf, Zwitserland startte de fanclub al aan de voorbereidingen voor het WK 2021. Dit WK in eigen land op een zandparcours dat Toon goed ligt, moest een hoogtepunt worden voor zowel Toon als zijn fanclub. Er was zelfs al een hotel afgeboekt vlakbij het parcours om de vele fans van Toon te slapen te leggen.

Het coronavirus besliste er anders over en dus moest het bestuur van de fanclub haar plannen omgooien. Het hotel werd geannuleerd en er werd een andere manier gezocht om Toon op een coronaproof wijze aan te moedigen. Samen met broer Victor Vandebosch zette de fanclub een actie op touw om de hele straat te versieren. Er werd een brief gepost bij de buren met de vraag hun voortuin te versieren of een ludieke spandoek te maken. Woensdagavond kwam ook het bestuur van de fanclub opdagen met hun vele spandoeken en vlaggen. “Door de maatregelen konden we als supportersclub weinig ondernemen om Toon een hart onder de riem te steken. Na wat brainstormen kwamen we samen met broer Victor op dit idee.”, aldus Maarten Dombrecht. “Enkelen van ons gaven zich op als vrijwilliger voor het WK in Oostende om er toch maar bij te kunnen zijn, maar door corona had de organisatie veel minder vrijwilligers nodig” pikt Glen van Dijck in, “dit was dus de enige optie.”

Toon was totaal verrast en stond naar eigen zeggen met de mond vol tanden. Vanuit zijn voortuin aanschouwde hij zijn supporters die op coronaproof wijze in kleine groepjes op straat opgesteld stonden. De supporters wensten Toon veel succes en zongen nog even hun supporterslied voor hun poulain. Toon bedankte en gaf nog even een update over zijn conditie en zijn winstkansen. Over het parcours was Toon ook zeer enthousiast: “De beste renners zullen automatisch vooraan zitten, het verschil zal gemaakt worden op de brug naar de Wellington renbaan. Wie daar het best uit het zand komt zal na de lange brug een kloof kunnen slaan.” Over zijn ambitie was Toon vastberaden: “De benen zijn goed, dus alles is mogelijk. Een medaille of een wereldtitel is natuurlijk het doel. Samen met de Nederlanders Kamp en Ronhaar, alsook de Belgen Kielich en Vandeputte behoor ik bij de kanshebbers op de regenboogtrui. Deze actie van mijn supporters heeft er echter wel voor gezorgd dat ik extra gemotiveerd aan de start sta zaterdag.”

Zaterdag 30/01 om 13u30 kijken de supporters vanuit hun eigen zetel naar een hopelijk spannende strijd om de wereldtitel. De wedstrijd wordt live op Sporza (VRT) uitgezonden.

MD / SL

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder